De Groene Menukaart

In één oogopslag het overzicht

Energie besparen in mijn historische pand? Hoe pak ik dat aan? Wat zijn de mogelijkheden? En krijg ik de vergunningen en financiering op orde? De Groene Menukaart geeft antwoord op al dit soort vragen.

Een compleet overzicht van alle opties

Met de gratis online menukaart is het nu voor alle (monumenten)bewoners mogelijk geworden om zélf aan de slag te gaan. U kunt uzelf spelenderwijs over meer dan vijftig groene toepassingen informeren. De menukaart laat zien wat de mogelijkheden zijn in uw situatie, hoe groen uw plannen scoren op de energieladder en hoe u deze plannen werkelijkheid maakt. Voeg alles simpelweg toe aan uw wensenlijstje en krijg meteen een overzicht van de mogelijkheden. Bekijk ook financiële informatie, regelgeving en reken uw geselecteerde duurzame opties door.

De inhoud

Met een hoop eenvoudige bespaartips kunt u snel de eerste stappen zetten. Daarnaast geeft de menukaart u tal van opties om zelf energie te besparen en op te wekken. De menukaart werkt met de volgende thema’s:

De tool is niet alleen interessant voor monumentbewoners, maar voor iedereen die duurzamer zou willen wonen. “Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal!”, aldus Wubbo Ockels.

carousel DGM zonder wit stukje