Welke stap zet het Pakhuis zelf aan het eind van de “Week van de Energie”? Wij zorgen voor een zonnige afsluiter!

We zijn verslaafd aan energie. Wereldwijd hebben we er steeds meer van nodig. Daarnaast neemt de schade aan onze planeet toe, evenals de kosten voor het verbranden van fossiele brandstoffen. Tijdens ‘De Week van de Energie’ werd het eens te meer duidelijk dat we de energiekoers flink moeten wijzigen als we écht richting een duurzame toekomst willen gaan. We hebben ons deze week laten inspireren door de vele, prachtige verhalen. Maar wat doet het Pakhuis eigenlijk zelf? Een zinnige vraag als je bedenkt dat meer dan 50.000 mensen per jaar het pand bezoeken.

We sluiten De Week van de Energie daarom toepasselijk af met een wel heel zonnige vrijdagmiddagborrel. Met elkaar heffen we het glas op een eerste stap die wij zetten om dit monumentale pand tot een duurzaam voorbeeldproject te maken.

Paul Morel van Stadsherstel Amsterdam (eigenaar van het pand), zal iets vertellen over de ontwikkeling van het Pakhuis tot monument van de toekomst. Vervolgens zal Egbert Fransen, directeur van het Pakhuis, de urgentie van deze transitie aangeven. Tot slot presenteert Suze Gehem van De Groene Grachten welke eerste stap wij de komende maanden nemen om het Pakhuis klaar te stomen voor de duurzame toekomst. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het heeft iets te maken met zon! En dit alles onder leiding van Natasja van den Berg.

Benieuwd geworden? Sluit met ons De Week van de Energie af met een borrel.

  • 17.00 uur: Start borrel
  • 17.45-18.15 uur: Presentaties Zon op de Zwijger

Aanmelden kan via deze link!

 

 

Recente berichten