• Wubbo Ockels
    Wubbo Ockels Initiatiefnemer

Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zelfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot een gezonde, snelgroeiende organisatie, die hij samen met Suze Gehem in 2012 opzette.

Achtergrond

Wubbo Ockels was lange tijd de man die als eerste Nederlander naar de ruimte ging. Daarna maakte hij jong én oud bewust van de kwetsbare aarde die hij vanuit de ruimte zag. Dat gevoel, ‘we zijn allemaal astronaut van ruimteschip Aarde’, bewoog hem jarenlang om zich in te zetten voor een duurzaam Nederland.

Wubbo Ockels wist als geen ander duurzame projecten te starten en hiermee menigeen te inspireren. Zo ontwikkelde hij de solar auto ‘Nuna’ van de TU Delft, de Superbus, zelfvoorzienend zeilschip Ecolution en zijn laatste initiatief De Groene Grachten, waarmee hij bij de viering van ’400 jaar Amsterdamse grachten’ wilde laten zien dat zelfs grachtenpanden en de historische binnenstad van Amsterdam te verduurzamen zijn. Als ruimtevaarder, spreker, visionair en trekker van vele initiatieven wist Ockels Nederlanders en met name jongeren te inspireren voor een duurzame toekomst. Wubbo Ockels heeft, vanaf de eerste totstandkoming van de Trouw Duurzame 100 in 2009, gemiddeld de hoogste notering behaald en werd daarom in 2013 verkozen tot de invloedrijkste duurzame Nederlander “aller tijden”.

Eerbetoon aan onze ‘Founding Father’

Wubbo Ockels heeft ons geleerd om door zijn ogen naar ruimteschip aarde te kijken. We zijn hem hier buitengewoon dankbaar voor. In een apart bericht kunt u meer lezen over onze oprichter en wat hij voor De Groene Grachten betekent.