WORKSHOPS

WORKSHOPS EN MASTERCLASSES

De ontwikkelde kennis en ervaring van De Groene Grachten en haar partners hebben wij toegankelijk gemaakt via de volgende workshops en masterclasses. Wij verzorgen regelmatig activiteiten en lezingen op congressen en evenementen, en bij koepelorganisaties en bedrijven. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van activiteiten die bij ons te boeken zijn:

EEN AANTAL VOORBEELDEN

Workshop: De Groene Menukaart

In deze workshop kunt u concreet aan de slag met het verduurzamen van uw eigen pand met behulp van De Groene Menukaart. Met deze online tool krijgen de deelnemers inzicht in de mogelijkheden en belemmeringen bij het verduurzamen van hun eigen woning/pand. Men gaat naar huis met een concrete lijst van mogelijkheden.

Masterclass: BIG Solutions

Grote problemen vragen om grote oplossingen. Pepijn Vloemans reisde de wereld over op zoek naar de antwoorden op vraagstukken rondom energie, transport en voedsel. Hij kwam terug met een positief verhaal: ondernemers over de hele wereld werken aan baanbrekende oplossingen die onze wereld mooier, gezonder en leefbaarder maken. In de workshop BIG Solutions stellen we uw opvattingen over de leefbaarheid van onze aarde ter discussie door u mee te nemen in de grenzeloze mogelijkheden die er zijn. We laten u zien hoe het komt dat we grote veranderingen onderschatten en stellen u in staat om voorbij de grenzen te kijken. Lees hier het verslag van de laatste editie…

Workshop: welstand en duurzaamheid

Bij gebouwen met een beschermd stadsgezicht is welstand extra belangrijk, toch is er meer mogelijk dan u vaak denkt. In deze workshop faciliteren we een positieve dialoog over de mogelijkheden tot energiezuinige renovatie binnen de regels van welstand.

Green Masterclass: ideeën boost

In de green masterclass onderzoeken we samen met een (of meerdere) organisaties alle mogelijkheden  om met creatieve projecten tot verduurzaming te komen. Het levert concrete projectideeën op, inclusief potentiële samenwerkingspartners. Het betreft hier alle aspecten van duurzaamheid: inkoop, energiezuinigheid, sociale functies van de organisatie, etc. Tijdens de workshop worden verschillende projectideeën uitgewerkt door groepen waarin professionals samenwerken met studenten en young professionals. Juist de combinatie van deze groepen maakt deze workshop bijzonder en productief.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

MAATWERK

Een goede workshop of masterclass is maatwerk. Wij gaan graag met u in gesprek om een goede workshop te ontwerpen, waarbij we onze kennis en netwerk inzetten om er een geslaagde bijeenkomst van te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Suze.

Suze Gehem
Mede-oprichter De Groene Grachten
suze@degroenegrachten.nl
+31 (0)6 197 864 97