Het laatste weekend van het spel Kraak jij de #grachtencode? staat voor de deur. Wie uiterlijk zondag 13 oktober de code ontcijfert, maakt kans op een uniek bezoek aan het observatorium van Felix Meritis, in het donker!

Tip: Zoek bij de voordeur van De Groene Grachten goed naar iets roods tussen de rozenstruiken!

Op 1 oktober startte het #grachtencode-spel. Aanleiding voor deze puzzeltocht is de 400ste verjaardag van de Amsterdamse grachtengordel. Meer dan vijftig enthousiaste bedrijven en instellingen in het UNESCO-gebied werken momenteel mee aan het spel. De #grachtencode is een initiatief van het Twitteraccount @Amsterdam_2013.

Hoe werkt de #grachtencode?

Op Twitter zoek je via de hashtag #grachtencode aanwijzingen, die de deelnemende organisaties via hun eigen account tweeten. Deze tips leiden naar de 13 verschillende letterzegels die zij gedurende 13 dagen op en bij hun gevel hebben verstopt. De letters vormen tezamen een zin met een vraag die na beantwoording een getal oplevert: de #grachtencode. Dit antwoord vul je in op www.grachtencode.nl. Om mee te spelen heb je trouwens geen eigen Twitteraccount nodig.

Uit de goede inzendingen worden twintig winnaars geloot, die ieder twee entreekaarten krijgen voor een bijzonder bezoek aan het observatorium van Felix Meritis in het donker. 

Het observatorium van Felix Meritis

In het feestjaar Amsterdam 2013 bestaat Felix Meritis 225 jaar. Dit heuglijke feit is mede gevierd door het oudste nog bestaande astronomische observatorium van Nederland na ruim honderd jaar weer te openen voor het publiek. Vanaf het observatorium heb je een schitterend uitzicht over de stad, 360 graden rond.

Winnaars van de #grachtencode kunnen niet alleen het observatorium bij avond betreden, zij zijn tevens de allerlaatste bezoekers die de kunstinstallatie ‘Amsterdam of Above – Amsterdam of Below’ in het donker kunnen ervaren. Kunstenaar Joseph Semah heeft dit jaar vier sterrenkijkers op het observatorium geplaatst. Hiermee zijn blauwe neonverlichte citaten te lezen, die zijn aangebracht op tien markante gebouwen door de hele stad. Alleen vanaf het dak van Felix Meritis zijn deze teksten allemaal te lezen. Het kunstproject eindigt op 31 oktober.

Tijdens het twee uur durende avondbezoek is de kunstenaar zelf aanwezig voor een toelichting. Verder is er een rondleiding door het prachtige gebouw van Felix Meritis uit 1788 en is er in de Koepelzaal voor iedereen een hapje en een drankje.

www.twitter.com/Amsterdam_2013
www.grachtencode.nl
http://on.fb.me/grachtencode
www.vimeo.com/75167375

Recente berichten