Gaat jouw hart sneller kloppen van het vertellen van betekenisvolle verduurzamingsverhalen over de mooiste erfgoedparels van ons land? De Groene Grachten is op zoek naar een sterke communicator die duurzame impact wil maken en daarmee bijdraagt aan het verduurzamen van historische gebouwen en gebieden.

Over De Groene Grachten
De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort. Wubbo Ockels en Suze Gehem richtten de organisatie op met de volgende woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”. Met de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van oude gebouwen, zijn we actief voor pandeigenaren in het hele land, voor zowel particuliere als zakelijke markt. In de afgelopen jaren werkte De Groene Grachten aan het verduurzamen van honderden projecten. Enkele voorbeelden zijn: Green Light District, studentenvereniging L.A.N.X., Koninklijk Instituut voor de Tropen en Paleis Soestdijk.

Op de werkvloer is een open sfeer, we zoeken elkaar regelmatig op en er is veel onderling vertrouwen. Je werkt samen met een team van enthousiaste, gedreven collega’s. We hebben diverse kennis in huis om samen mooie resultaten te boeken. Naast dat we hard werken hebben we persoonlijke aandacht voor elkaar. Zo organiseren we regelmatig (online) activiteiten.

Wat ga je doen?
We zoeken een nieuwe collega in ons team dat verantwoordelijk is voor ons kennisplatform en tools zoals De Groene Menukaart en Zelfscan Duurzaam Monument. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de actualisatie van de website content en werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe tools. Ook verzorg je de communicatie van De Groene Grachten door nieuwsbrieven te schrijven en social media kanalen bij te houden. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops en events, zoals De Week van het Duurzaam Erfgoed, waar jij meewerkt aan de productie en verantwoordelijk bent voor de communicatie. Tot slot werk je mee aan diverse innovatieve projecten waarin communicatie een belangrijke rol speelt.

 • Je bent verantwoordelijk voor de marketing en communicatieactiviteiten van De Groene Grachten (voornamelijk B2B) en De Groene Menukaart (B2C).
 • Samen met je team maak je een communicatiestrategie en planning die jij bewaakt en uitvoert.
 • Je ontwikkelt nieuwe content zoals beeldmateriaal, voorbeeldverhalen, informatieve artikelen en video’s. Hiervoor haal je informatie op bij collega’s.
 • Je werkt mee aan de doorontwikkeling van de website en tools zoals De Groene Menukaart en Zelfscan Duurzaam Monument.
 • Je organiseert events, zoals workshops, lezingen en De Week van het Duurzaam Erfgoed.
 • Je verzorgt de communicatie in innovatieve projecten, zoals de ontzorgingsprogramma’s voor maatschappelijk vastgoed.
 • Je werkt mee aan klantonderzoeken en impact monitoring.
 • Je denkt mee in de feestelijke uitingen rond het 10-jarig bestaan van De Groene Grachten.

Wie zoeken wij?
Wil jij impact maken bij een duurzame organisatie? Heb jij 0-4 jaar werkervaring en voldoe je aan onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je weet goed plannen en ideeën te vertalen naar praktische taken en bezigheden.
 • Je bewaakt de planning en werkt nauwkeurig.
 • Kennis van duurzame technieken zijn geen vereiste, wel een leergierige houding om jezelf de basiskennis eigen te maken, zodat je er goed over kunt communiceren.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en vindt het belangrijk dat je werk een maatschappelijke impact maakt.
 • HBO/WO achtergrond
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  Daarnaast zijn grafische skills (Indesign, Photoshop en Illustrator) en ervaring met video’s maken een pré.

Wat bieden wij?
Naast de kans om impact te maken vanuit deze communicatierol bieden wij jou:

 • Een werkomgeving met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling
 • Je ontvangt een passend salaris afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.
 • Het betreft een functie voor 32-40 uur per week voor lange termijn, met kans op een vaste aanstelling.
 • Je ontvangt reiskostenvergoeding. Je collega’s reizen zo groen mogelijk, veelal met de trein of de fiets. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld.
 • Bij De Groene Grachten hangt een ambitieuze werksfeer, veel vrijheid en verantwoordelijkheden en natuurlijk de allerleukste collega’s.

Procedure
Klinkt dit als iets voor jou en wil je met volle 100% meewerken aan onze missie? Stuur dan je motivatie (max 1 A4) en cv naar info@degroenegrachten.nl. Als je voorbeelden hebt van teksten en grafisch materiaal dat je eerder hebt ontwikkeld, dan ontvangen we die ook graag. Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met José Willemsen via 020-2101446 of een mailtje sturen.

Wie weet zien we je snel op ons prachtige kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Deadline: de vacature wordt op korte termijn ingevuld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente berichten