De functie
Zet jij je (bouw)technische kennis én advies skills in om een bijdrage te leveren aan onze snelgroeiende onderneming? Ben je net afgestudeerd of sta je aan het begin van je carrière?
Als Junior Adviseur Sustainable Buildings heb jij de technische vaardigheden in huis om integrale duurzame energieconcepten voor historische gebouwen te ontwikkelen. Je neemt opdrachtgevers aan de hand mee in het verduurzamen van hun pand. Jij bent degene die een integraal plan opstelt en deze op technisch, juridisch en financieel vlak uitwerkt en werkt aan het oplossen van complexe bouwfysische en installatietechnische vraagstukken.

Herken jij jezelf hierin en krijg je goede energie van de volgende werkzaamheden?
• Je kunt het integrale advieswerk voor verduurzaming van historische panden verzorgen, omdat je goede (technische) relevante kennis tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld op bouwhistorie, restauratietechniek, bouwfysica (geluid, isolatie), installatiekennis, energietechniek en/of circulariteit.
• Je beweegt je gemakkelijk tussen het spanningsveld van cultuurhistorische waarde en technische verduurzaming;
• Je kunt ambities vertalen in praktische plannen;
• Je bent zeer bedreven in het afstemmen tussen stakeholders en werkt klant- en resultaatgedreven.

Persoonlijke kenmerken
Ben jij een onderzoekend type en wil jij impact maken vanuit een adviesrol? Dan pas jij bij ons!
• Je werkt zorgvuldig, behoudt het overzicht en stelt prioriteiten. Dit is belangrijk, omdat er veel met deadlines wordt gewerkt;
• Je bent klant- en resultaatgericht;
• Je bent creatief en oplossingsgericht. Onze adviseurs zijn sterk in het bedenken van innovatieve oplossingen;
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en gesproken) en schrijft goed leesbare rapporten voor onze Nederlandse klanten;
• Je werkt graag in een team. Er hangt een hechte sfeer in het team, collega’s vinden het fijn om anderen te helpen en gaan met enige regelmaat ook buiten werktijden samen op pad.

Opleiding, ervaring en vaardigheden
• Relevante technische opleiding (HBO of WO) bij voorkeur in de richting van bouwkunde en duurzaamheid, specialisatie bouwfysica of installatietechniek is een pre;
• 2-5 jaar werkervaring;
• Knowhow van bouwregelgeving;
• Affiniteit met verschillende isolatieprincipes passend bij een historisch bouwsysteem;
• Voldoende expertise om integrale energieconcepten te ontwikkelen, kennis van bouwfysica en installatietechniek;
• Bouwhistorische kennis die toegepast wordt op de bouwtechnische context van de verduurzaming van (historische) panden.

Wat bieden wij?
Je krijgt bij ons de kans om jouw bouwhistorische en technische kennis in te zetten en verder uit te bouwen in een team van adviseurs. Bij De Groene Grachten hangt een ambitieuze werksfeer, veel vrijheid en verantwoordelijkheden en natuurlijk de allerleukste collega’s. Het betreft een fulltime functie voor lange termijn met kans op een vaste aanstelling. Het salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden is afhankelijk van opleiding en ervaring, en passend bij een kleine, snelgroeiende onderneming.

Procedure
Klinkt dit als iets voor jou en wil je met volle 100% meewerken aan onze missie? Stuur dan je motivatie (max 1 A4) en cv naar info@degroenegrachten.nl. Wie weet zien we je snel op ons prachtige kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over De Groene Grachten
De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort. Wubbo Ockels en Suze Gehem richtten de organisatie op met de volgende woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”. Met de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van oude gebouwen, is De Groene Grachten inmiddels actief voor pandeigenaren in het hele land, voor zowel particuliere als zakelijke markt. In de afgelopen jaren werkte De Groene Grachten aan het verduurzamen van honderden projecten. Enkele voorbeelden zijn: Green Light District, studentenvereniging L.A.N.X. en Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Recente berichten