‘Onze’ Suze Gehem is winnaar van de Duurzame Bouwvrouw Award 2015-2016. Deze prijs kreeg zij vandaag uitgereikt op het Dutch Green Building Week Seminar in Art- en Eventpak Taets in Zaandam uit handen van juryvoorzitter Maxime Verhagen. Suze ontving hiermee de waardering van jury én publiek voor haar inzet als mede-oprichter van De Groene Grachten.

De award
De award voor duurzame bouwvrouwen is in het leven geroepen omdat, zo stelt juryvoorzitter en tevens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen, de bouwsector wel wat vrouwelijk fingerspitzengefuhl kan gebruiken. Verhagen: “En omdat in geen enkele sector de verhouding man-vrouw zo scheef is als in de onze.”

“Grachtenpanden duurzaam maken lijkt onmogelijk, maar wij bewijzen dat het echt kan. En zo zijn er nog 1,5 miljoen historische panden te gaan. Deze Award is een geweldige waardering voor ons hele team. Met elkaar dragen wij bij aan een duurzaam Nederland.”, aldus Suze. Lees hier het artikel in Cobouw.

Suze versloeg negen andere genomineerde bouwvrouwen: Claudia Reiner (Caris en Reiner BV/Uneto-VNI), Doris de Bruijn (Slim Renoveren), Esther van Eijk (Van Hattum en Blankevoort, VolkerWessels), José Braakman-Croonenbroek (Zon Energie Ontwikkelingsbedrijf BV), Mariëlle Wieman (NeVap), Monique Donker-Blacha (Stichting Slimbouwen), Penny Nugteren (Scoren met Energie), Riette Winkens (Gemeente Maastricht), Sandra Malka-van Uden (Rosco Bouw BV). Linda van Leeuwen versloeg Anneke Timmermans en Josien Kruizinga, die genomineerd waren voor de award voor ‘Aanstormend Talent’.

Jury
De jury, bestaande uit voorzitter Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Ellen van Acht (directeur Kuub / winnares 2014), Ingrid Koenen (redacteur Cobouw), Mascha van den Heuvel (directeur Dubotechniek Bedrijven), Jan Willem van de Groep (Platform31), Annemarie van Doorn (directeur DGBC) vergeleek de aangedragen kandidaten aan de hand van een aantal criteria. Zo keek de jury onder andere naar uitzonderlijke prestaties die de bouwvrouw levert op het gebied van duurzaamheid, op hoe ze de business op duurzame wijze naar economisch rendement leidt en daarbij de juiste balans tussen people, planet en profit vindt in de praktijk.

De Duurzame Bouwvrouw is een initiatief van Dubotechniek Bedrijven (VolkerWessels), Cobouw, Dutch Green Building Council en Bouwend Nederland. Deze prijs is bedoeld als stimulans voor de vrouwelijke manager op weg naar een vooraanstaande positie.

 

 

Recente berichten