• Suze Gehem
    Suze Gehem Mede-oprichter // Directeur // Chief Happiness Officer

Suze Gehem is mede-oprichter en directeur van De Groene Grachten. Ze is de drijvende kracht achter de organisatie.

In 2013 werd Suze verkozen in de Duurzame Jonge Top 100, in 2014 won ze de eerste editie van de Smart Sustainable Sisley Award (Marie Claire), in 2015 ontving ze de Duurzame Bouwvrouw Award. In 2016 en 2017 werd ze opgenomen in de Duurzame 100 van Trouw en in 2017 en 2018 in de ABN AMRO Duurzame 50.

Achtergrond

Suze ontving in 2011 haar cum laude mastertitel als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft en werd in dat jaar tevens ‘Fellow in Management’ door haar deelname aan het internationale management programma UNITECH. Ze bracht de afgelopen jaren veel tijd door in het buitenland, waaronder een studie aan een Franse grande école en werkervaring bij Siemens in Parijs. Tijdens een onderzoeksproject in de Zuid Afrikaanse townships ontwikkelde ze haar duurzaamheidsambities. Na haar afstudeerproject bij Schiphol Group kwam ze in contact met Wubbo Ockels over een projectidee dat hij ‘De Groene Grachten’ noemde. Dat liet Suze zich geen tweemaal zeggen, en zo begon zij haar loopbaan door samen met Wubbo dit nieuwe, groene initiatief op te zetten. Inmiddels is ze oprichter van De Groene Grachten, Rooftop Revolution en De Groene Menukaart. Suze is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter.

Quote

‘Ik wil niet alleen dromen, ik wil dingen doen! Ik vind het fantastisch om te bouwen aan een toekomst die groen, gezond en slim is. De energie die ik hiervan krijg is enorm. Ik hou van organiseren,mensen verbinden en verhalen vertellen. Ik vind het een leuke uitdaging om techniek, duurzaamheid en innovatie te vertalen naar iets wat hip, leuk en aantrekkelijk is.’