Wat begon als een spontane Twitter-actie werd op 3 september 2013 werkelijkheid: de zoektocht naar 100 duurzame jonge rolmodellen van Nederland ging van start. Een maand later waren er al meer dan 300 nominaties binnen en op 15 november werd dé lijst van 100 jonge mensen die een verschil maken in duurzaamheid in Nederland gelanceerd. 

100 duurzame jonge rolmodellen

Wat valt op als we de lijst bekijken? Zonder twijfel de mentaliteit van aanpakken: ‘dan doe ik het zelf wel’, komt herhaaldelijk terug in de verhalen van de genomineerden. De jonge generatie wacht niet op duurzame verandering maar neemt zelf het heft in handen. Alle koplopers zijn te vinden op de website.

Suze en Jelle ook in de lijst!

Wij zijn uiteraard enorm trots op onze ‘eigen’ Suze en Jelle, die ook hun plekje verdienden in deze eerste editie van de Duurzame Jonge 100. Over hen werd het volgende geschreven:

De Amsterdamse grachten vergroenen, dat is de missie van Suze Gehem en Jelle Rademaker. Zij zijn de drijvende kracht achter het initiatief van Wubbo Ockels om de Amsterdamse binnenstad duurzaam te maken. De grachtengordel bestaat namelijk al 400 jaar, maar hoe kunnen de panden op een innovatieve manier worden aangepast zodat ze energiebesparend zijn, maar ook hun cultuurhistorische waarden behouden, waardoor ze makkelijk nóg 400 jaar meegaan? De eerste verduurzaamde grachtenpanden worden dit jaar opgeleverd. Daarnaast coördineert Suze de aanleg van een nieuw natuurgebied bovenop de Amsterdamse daken. Ook richtten Jelle en Suze de “Green Academy” op: dé plek waar jongeren zich in duurzaamheid kunnen ontwikkelen door actief bij te dragen aan de stad van morgen. Als dat niet innovatief denken is…

Meer weten?

  • Klik hier voor de website van de Duurzame Jonge 100
  • Suze praatte nog even na bij BNR Duurzaam. Dit is hier terug te luisteren (vanaf minuut 18.20)

 

Recente berichten