Heb jij de technische vaardigheden in huis om integrale duurzame energieconcepten voor historische gebouwen en gebieden te ontwikkelen? Als trusted advisor en projectmanager neem je opdrachtgevers aan de hand mee in het verduurzamen van hun monumentale pand(en). Jij werkt integrale verduurzamingsplannen uit op technisch, juridisch en financieel vlak en coördineert de uitvoering, waar je de spin in het web bent tussen opdrachtgever, uitvoerders en andere stakeholders. Zijn variantenstudies, werkomschrijvingen, bestekken, vergunningen, technische tekeningen en het aansturen/controleren van uitvoerders voor jou bekend terrein, dan zijn wij op zoek naar jou! Je werkt samen met een team van enthousiaste, gedreven collega’s. Herken jij jezelf hierin? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

De functie
Zet jij je duurzame, technische kennis en projectmanagement skills in om een bijdrage te leveren aan onze snelgroeiende onderneming? De Groene Grachten is een ingenieursbureau dat werkt aan het verduurzamen van historische panden in het hele land. Als Senior Project Manager Duurzaamheid heb jij de technische vaardigheden in huis om integrale duurzame energieconcepten voor historische gebouwen (deels) te ontwikkelen en te begeleiden van planvorming tot uitvoering. Je ontwikkelt duurzame plannen, werkt variantenstudies uit, begeleidt innovatieve multi-stakeholder projecten, kent de weg rond vergunningsaanvragen of stelt programma’s van eisen en principeschema’s op. Ook weet je goed in te spelen op complexe situaties met verschillende belangen en je spreekt de taal van zowel de opdrachtgever als de gemeente, uitvoerders en andere stakeholders.

Krijg jij goede energie van de volgende werkzaamheden?

• Je kunt een verduurzamingsproces van a tot z begeleiden en hebt daarbij diepgaande kennis van het vergunningstraject en het vertalen van vereisten in praktische plannen.
• Jouw rol varieert van ‘trusted advisor’/projectleider van een groot verduurzamingstraject (e.g. een groot monumentaal scholencomplex), tot projectmanager van gebiedsgerichte energieopwekkingstrajecten (5e generatie warmtenet/bronnet), met meerdere pandeigenaren.
• Je bent zeer bedreven in het afstemmen tussen diverse stakeholders en borgt dat gestelde doelen gehaald worden en klant verwachtingen overtroffen worden.
• Je hebt uitvoeringstrajecten al meerdere malen doorlopen, van planvorming, vergunningaanvraag, programma van eisen, budgetramingen, uitvraag in de markt, uitvoerbegeleiding tot en met controle tijdens de oplevering en ingebruikname.
• Je kunt delen van het integrale advieswerk voor verduurzaming van historische panden verzorgen, omdat je relevante technische kennis tot je beschikking hebt,
• Je beweegt je gemakkelijk in het spanningsveld van cultuurhistorische waarde en technische verduurzaming.

Persoonlijke kenmerken
Ben jij een onderzoekend, doortastend type en wil jij impact maken? Dan pas jij bij ons!
• Je werkt zorgvuldig, behoudt het overzicht en stelt prioriteiten. Dit is belangrijk, omdat er veel met deadlines wordt gewerkt.
• Je bent klant- en resultaatgericht.
• Je bent creatief en oplossingsgericht. Onze adviseurs zijn sterk in het bedenken van innovatieve oplossingen.
• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en gesproken) en schrijft goed leesbare rapporten voor onze Nederlandse klanten.
• De rol van trusted advisor is jou op het lijf geschreven en je bent een echte teamspeler.

Opleiding, ervaring en vaardigheden
Relevante technische opleiding (HBO of WO), bij voorkeur in de richting van (duurzame) installatietechniek en of bouwkunde.
• Ruime ervaring in het managen van complexe uitvoeringsprojecten, van planvorming tot oplevering
• Knowhow van bouwregelgeving en vergunningen
• Kennis van energietechniek, installatietechniek en bouwbegeleiding is een must.
• Kennis van bijvoorbeeld bouwhistorie, restauratietechniek, bouwfysica (geluid, isolatie), en/of circulariteit is een pré.
• Minimaal 6 jaar werkervaring

Wat bieden wij?
Je krijgt bij ons de kans om jouw technische kennis in te zetten en verder uit te bouwen in een snelgroeiende onderneming. Bij De Groene Grachten hangt een ambitieuze werksfeer, veel vrijheid en verantwoordelijkheden en natuurlijk de allerleukste collega’s. Er hangt een hechte sfeer en collega’s helpen elkaar graag. Klinkt dit als iets voor jou en wil je met volle 100% meewerken aan onze missie? Kijk dan of jij goede energie krijgt van deze vacature en wie weet zien we je snel op ons prachtige kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het salaris en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring, en passend bij een kleine, snelgroeiende onderneming.

Over De Groene Grachten
De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort. Wubbo Ockels en Suze Gehem richtten de organisatie op met de volgende woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”. Met de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van oude gebouwen, is De Groene Grachten inmiddels actief voor pandeigenaren in het hele land, voor zowel particuliere als zakelijke markt. In de afgelopen jaren werkte De Groene Grachten aan het verduurzamen van honderden projecten. Enkele voorbeelden zijn: Green Light District, studentenvereniging L.A.N.X., Koninklijk Instituut voor de Tropen en Paleis Soestdijk.

Procedure
Heb je interesse? Stuur dan je motivatie (max 1 A4) en cv naar info@degroenegrachten.nl. Gesprekken vinden plaats in februari. Wie weet zien we je snel online of op ons prachtige kantoor in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Deadline
De vacature wordt op korte termijn ingevuld. Reacties van detacherings- en werving & selectie bureaus alsmede acquisitie naar aanleiding van deze vacature worden niet op prijs gesteld.

 

 

Recente berichten