Gisteren ging Rooftop Revolution live, met de eerste zes Amsterdamse dakprojecten. Rooftop Revolution is het allereerste crowdfunding en crowdsourcing platform voor groene daken ter wereld. We helpen je om een prachtige daktuin aan te leggen in jouw buurt.

Ken je een lelijk dak dat je graag groen wilt maken? Word dan dak-boswachter en meld het dak aan op het platform. Nodig vervolgens iedereen uit om bij te dragen aan de daktuin. Ben je dak-loos, maar wil je wel bijdragen aan hét nieuwe natuurgebied van Nederland? Dan kun je een stukje natuurgebied op een ander dak adopteren.

Start nu jouw dakproject

Wij helpen je om het levenloze dak om te toveren in prachtige daknatuur. Zijn er voorwaarden? Slechts een paar:

  • Jouw dak zal bijdragen aan een mooiere buurt.
  • Je hebt de toolbox bekeken en bent enthousiast.
  • Schreeuw het van de daken: betrek zo veel mogelijk mensen en partijen bij jouw dakproject.

Meld je project nu aan op: www.rooftoprevolution.nl

Exclusieve dak-begeleiding

Is jouw dak tussen de 200 – 1.000 m2? Ieder kwartaal selecteren we in Amsterdam een aantal projecten die exclusieve begeleiding van ons krijgen, van dakontwerp tot crowdfunding. We helpen je bij alle stappen in het proces, gaan samen op pad om de juiste partijen te overtuigen en om financiering te zoeken. Meld je dak dus snel hier aan en maak kans op deze dak-begeleiding. 

Waarom eigenlijk een groen dak?

Alleen al in Amsterdam is 12 km2 plat dak. Dit is ruim 25 keer het oppervlak van het Vondelpark. Nog geen 1% van deze daken is nu groen. Rooftop Revolution wil hier verandering in brengen. Er zijn heel veel voordelen aan groene daken. Ze maken onze stad een heerlijke plek om in te wonen en werken. Het zorgt voor verkoeling en meer biodiversiteit. Het groen houdt regenwater vast waardoor de schade bij hevige regenbuien afneemt. De levensduur van het dak verdubbelt door de bescherming tegen UV, hagel en temperatuurverschillen, wat ook zorgt voor lagere onderhoudskosten. Door groen neemt je energieverbruik af, de besparing op koeling kan tijdens hete zomerdagen oplopen tot wel 25%. Ook de vastgoedwaarde stijgt door meer groen in de buurt. Groen zuivert de lucht en dempt geluid. Planten en bloemen geven een positieve impuls aan de leefkwaliteit van een buurt. Ze zorgen voor een betere gezondheid, nodigen uit tot beweging, en leiden tot verhoogde vitaliteit van de stedelingen. En niet in de laatste plaats, groen is gewoon mooi om te zien.

Recente berichten