De Rabobank heeft gisteren toegezegd het project ‘1 hectare daknatuur’ van De Groene Grachten en De Gezonde Stad te steunen met €25.000. Hiermee komt de realisatie van een nieuw natuurgebied op de daken van Amsterdam weer een stap dichterbij.

1 HECTARE NATUURGEBIED

Vorig jaar zomer lanceerden De Groene Grachten en De Gezonde Stad in samenwerking met De Dakdokters het project ‘1 hectare daknatuur’. De aanleiding was het 400 jarig bestaan van de Amsterdamse grachtengordel. Het nieuwe natuurgebied is een cadeau aan de stad Amsterdam. Lees meer over de achtergronden van het project ‘1 hectare daknatuur‘.

GENOEG DAKOPPERVLAK

Het enthousiasme was direct groot. Veel particulieren en bedrijven meldden hun dak aan en binnen de kortste keren was er meer dan een hectare aan dakoppervlak beschikbaar. De financiering was de volgende stap.

NU DE FINANCIERING

Omdat er meerdere mensen en organisaties belang hebben bij groene daken en niet alleen de eigenaar van een pand, vinden wij dat al die partijen samen de financiering voor dit project bijeen moeten brengen. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met verschillende financiers te praten. De Rabobank was daar één van. Een van de voorwaarden voor de steun van de Rabobank is dat er meerdere financiers aan ‘1 hectare daknatuur’ bijdragen.

Recente berichten