Vrijdag 30 november 2012 tekenden Wubbo Ockels (initiatiefnemer De Groene Grachten) en Alfons Wispels (directeur Raedthuys Groep) een samenwerkingsovereenkomst. De Groene Grachten wil het energiegebruik van de grachtengordel verduurzamen. Raedthuys gaat lokaal opgewekte duurzame energie leveren.

De Groene Grachten heeft Raedthuys gevraagd om, samen met andere founding partners, naar een efficiënt en duurzaam energieverbruik in de Amsterdamse grachtengordel toe te werken. Eerst wordt gekeken wat er bespaard kan worden, want wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken of te kopen. Vervolgens wordt gekeken hoe en hoeveel duurzame energie de klant zelf kan produceren. Raedthuys vult de resterende energiebehoefte – indien nodig – aan met zelf geproduceerde groene stroom.

Grachtenpandbewoners die niet zelf in staat zijn (zonne)energie te produceren worden andere opties geboden. Zij kunnen bijvoorbeeld als collectief investeren in een windmolen of een zonnecentrale. Ook biedt Raedthuys financiële producten zoals (wind)obligaties. Het betrekken van de burger bij haar energieprojecten zit het Enschedese bedrijf in de genen. Sinds 1995 maakten vele duizenden geïnteresseerden al gebruik van de duurzame investeringsmogelijkheden van de onderneming.

Zie ook het persbericht.

Recente berichten