Op 17 mei heeft De Groene Grachten samen met Sungevity het hoofdkantoor van duurzame energieleverancier Vandebron voorzien van zonnepanelen. Daarmee bijten deze drie partijen de spits af van de nieuwe regelgeving voor zonnepanelen in het centrum van Amsterdam. De regels voor het opwekken van zonnestroom zijn onlangs versoepeld dankzij inspanningen van onder andere De Groene Grachten en D66-raadslid Marijn Bosman. 

Versoepeling regelgeving
Steeds meer huishoudens en bedrijven profiteren van zonnestroom: het vermindert de milieu-impact en dringt de maandelijkse energielasten terug. Als duurzame energieleverancier wil Vandebron het goede voorbeeld geven. In het centrum van Amsterdam belemmerde regelgeving de plaatsing van zonnepanelen. De Groene Grachten en D66-raadslid Marijn Bosman maakten zich hard voor de versoepeling van deze regelgeving. Wij organiseerden hiervoor o.a. de prijsvraag ‘Zon op de Zwijger’ om het probleem op te lossen. Het eerste grote succes van de campagne is de installatie bij Vandebron, waarvoor De Groene Grachten het vergunningstraject voor de zonnepanelen verzorgde.

Geen leges meer op zonnepanelen
De gemeente Amsterdam rekent sinds dit jaar geen legeskosten meer voor de vergunning én het is vanaf nu mogelijk om op meer dan een derde van het dakoppervlak zonnepanelen te plaatsen. Sungevity, Vandebron en De Groene Grachten zijn blij met de primeur. Dit is het startschot voor meer zonnepanelen in het centrum van Amsterdam tegen lagere kosten.

Recente berichten