'Als verduurzamen hier kan, dan kan het overal!'

Een hart voor de wereld om ons heen én liefde om cultureel erfgoed te bewaren. Kan dit samengaan? Wij geloven van wel. Sinds onze oprichting in 2012 is ons motto: ‘Als verduurzamen hier kan, dan kan het overal!’

Inmiddels zijn wij in binnen- en buitenland autoriteit op gebied van energiebesparing, opwekking en circulariteit in historische panden en gebieden. En we zijn nog niet klaar: we willen alle monumenten zo snel mogelijk duurzaam zien.

Onze kernwaarden

Vooruitgang

Vooruitgang

We leren continu nieuwe dingen. Onze opdrachtgevers en wijzelf groeien rond ieder project en iedere samenwerking.
Verbinding

Verbinding

Dat doen we samen, want samen staan we sterk. We leggen verbindingen en staan voor openheid, gelijkwaardigheid en transparantie.
Daadkracht

Daadkracht

We maken niet alleen plannen, maar we dóen dingen, zodat gebouwen en gebieden daadwerkelijk duurzaam worden.
Energie

Energie

Impact maken geeft een hoop energie, aan onze opdrachtgevers en ook aan onszelf.
Lef

Lef

Wij pakken uitdagende, gedurfde projecten op. “Mission impossible” spelen zit in ons DNA.

Ons team

Image
Suze Gehem

Oprichter / Directeur

Suze is als duurzaam ondernemer de drijvende kracht achter een aantal organisaties. Ze werd bekroond tot ‘Duurzame Bouwvrouw’, verschijnt regelmatig in de media en is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter.

Image
José Willemsen

Office Manager / Communicatie

José is het aanspreekpunt voor organisatorische en interne aangelegenheden en is tevens contactpersoon voor interviews en lezingen. Ze werkt nauw samen met Suze en ondersteunt onze groeiende organisatie op tal van vlakken.

Image
Rianne den Ouden

Projectleider uitvoering / De Groene Menukaart

Rianne heeft een achtergrond in architectuur, renovatie en transformatie. Als projectleider van uitvoertrajecten, loodst ze onze opdrachtgevers door het proces van de uitvoering, om tot de realisatie van een duurzaam pand te komen. Ook is ze onderdeel van het team van De Groene Menukaart.

Image
Jasper Vis

Adviseur / Expert Installatietechniek utiliteit

Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van o.a. theaters, scholen en musea.

Image
Jill Vervoort

Adviseur / Expert Bouwfysica en bouwkunde

Jill zet haar brede kennis van bouwfysica en duurzame energietechniek in voor onze opdrachtgevers, onder andere in duurzame kerkenvisies en financieringsplannen voor het Nationaal Restauratiefonds. Ze werkt als adviseur aan projecten, houdt inloopspreekuren en begeleidt opdrachtgevers in de praktische uitvoering van de werkzaamheden.

Image
Koen Fischer

Projectleider Duurzaamheid

Koen heeft een bouwkundige achtergrond en heeft als projectleider en bouwmanager ervaring opgedaan in het ontwikkelen en realiseren van uiteenlopende (nieuw)bouw projecten. Als projectleider duurzaamheid loodst hij opdrachtgevers door het proces, van het eerste idee tot de uiteindelijke oplevering van het project.

Image
Benjo Zwarteveen

Adviseur / Expert Bouwkunde en Bouwhistorie

Benjo heeft een grote passie voor het combineren van erfgoed en duurzaamheid. Met zijn achtergrond in zowel bouwkunde als bouwhistorie richt hij zich op de mogelijkheden van verduurzaming binnen de context en kaders van het cultureel erfgoed.

Image
Tessel de Rooij

Projectleider / De Groene Menukaart / Expert marketing

Tessel heeft brede ervaring in het betrekken en activeren van huiseigenaren bij verduurzaming. Als projectleider werkt ze nauw samen met diverse organisaties en overheden aan de realisatie van duurzame doelstellingen. Neem contact op met Tessel als je meer wilt weten over De Groene Menukaart.

Image
Kim Bergen

Adviseur Duurzaamheid

Kim heeft een uiteenlopende ervaring van klimaatbeheersing tot het verduurzamen van museale panden en depotgebouwen. Ze werkt als adviseur, waarbij ze het fijn vindt om onderzoek te doen naar verduurzamingsmogelijkheden die aansluiten bij de functie van een gebouw.

Image
Wieke Rutgers

Project- en procesmedewerker

Wieke heeft een achtergrond in communicatie en ICT en werkt aan onze interne processen en projecten. Met een open blik en de overtuiging dat alles mogelijk is, werkt ze aan creatieve oplossingen om samen stappen vooruit te blijven zetten op het gebied van duurzaamheid.

Image
Femke Hoogkamer

Projectleider Duurzaamheid

Femke heeft een bouwkundige achtergrond en veel internationale ervaring. Zij zet zich in om duurzaamheid zo vroeg mogelijk in alle processen te betrekken.

Image
Marijn van Dongen

Adviseur Duurzaamheid

Marijn heeft met zijn achtergrond in bouwkunde, civiele techniek en ruimtelijke ontwikkeling een brede kijk op verduurzaming van de gebouwde omgeving. Als adviseur duurzaamheid zet hij deze kennis met enthousiasme in om monumenten en hun omgeving te verduurzamen.

Image
Inge Schnitger

Adviseur Duurzaamheid

Inge heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en ervaring met energiesimulaties en comfortberekeningen. Als adviseur werkt ze aan verschillende projecten die bijdragen aan het verduurzamen van historisch Nederland.

Image
Pierre Mostert

Projectleider Duurzaamheid

Pierre past zijn installatietechnische expertise toe om innovatieve technieken te implementeren in de historische gebouwde omgeving. Hierbij is het pragmatisch toepassen van duurzame maatregelen altijd het startpunt.

Contact

Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam

020 - 210 14 46
info@degroenegrachten.nl 

Inspiratie in je mailbox?

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief.