Hoe verduurzaam ik een buurthuis, een school of een culturele instelling? Waar te beginnen, wat te doen en – zeker zo belangrijk – wat gaat dat kosten? Dankzij het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed van de Provincie Noord-Brabant kunt u vanaf nu rekenen op ondersteuning. Van coaching en energiescans tot ondersteuning richting de uitvoering. Tot en met 2023 gaan we 210 panden helpen met verduurzamen. Benieuwd? Meld u aan en doe mee met de eerste online bijeenkomst.

Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed is bedoeld om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te helpen bij het verduurzamen van hun pand. Het Loket ondersteunt onderwijsinstellingen, kleine gemeenten, zorginstellingen, sportbedrijven, culturele ANBI’s en buurthuizen en wijkcentra. Deze vastgoedeigenaren kunnen bij ons Ontzorgingsloket terecht voor gratis advies over duurzame maatregelen en de juridische kaders. Ons team biedt hulp bij het maken van plannen, onderzoekt de financiële en technische haalbaarheid, helpt met het aanvragen van vergunningen en het zoeken naar de juiste partijen voor de uitvoering.

De uitvoering van het ontzorgingsloket is in handen van een consortium van De Groene Grachten, Slim Opgewekt, Synarchis en Syntraal. De komende jaren zullen wij eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed helpen met verduurzamen. Onze collega’s helpen bijvoorbeeld de kleine gemeenten en instellingen met een culturele ANBI status met het realiseren van hun duurzame doelen.

Informatiebijeenkomst 25 januari

Naast advies en begeleiding organiseren we ook verschillende kennissessies en bijeenkomsten om kennis te delen. De eerste bijeenkomst staat gepland op dinsdag 25 januari om 10:00 uur. Tijdens deze startbijeenkomst komt u alles te weten over het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed, hoe we u gaan helpen en hoe u kunt deelnemen.

Geïnteresseerd?

Bezoek de Energiewerkplaats Brabant voor meer informatie over het traject. Hier vindt u ook de formulieren om u aan te melden voor het ontzorgingsloket en de bijeenkomst van 25 januari.

 

Recente berichten