De gratis gids Monumentaal Wonen is vernieuwd. Deze praktische brochure legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een rijksmonument. De gids geeft u antwoord op de meest gestelde vragen over aanschaf, restauratie en het behoud van monumenten. Wonen in een monument brengt namelijk voordelen én spelregels met zich mee. De Groene Grachten is gevraagd om speciaal hiervoor een duurzaam hoofdstuk te schrijven. Vanaf vandaag is de gids hier te downloaden.

Nieuw: energie besparen en duurzame oplossingen voor monumenten
De gids geeft antwoord op vragen als: Wat komt er kijken bij restauratie en planmatig onderhoud van mijn monument? Hoe zit het met wet- en regelgeving? Waar moet ik een vergunning aanvragen en zijn mijn kosten fiscaal aftrekbaar? In deze vernieuwde versie besteden we ook aandacht aan energie besparen en andere duurzame oplossingen. Maatregelen die in de praktijk vaak worden gecombineerd met onderhouds-of restauratiewerkzaamheden. Monumentaal Wonen is een handige wegwijzer voor eigenaren van rijksmonumenten, waarin alle praktische informatie gebundeld is in een overzichtelijke brochure.

Gratis downloaden
U kunt de brochure hier gratis downloaden. De informatie wordt u aangeboden door het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, in samenwerking met Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Belastingdienst Bureau Monumentenpanden, De Groene Grachten en de Federatie Grote Monumentengemeenten.

NRF_Gids-2016_728x90_A

 

 

 

 

Recente berichten