Het Nationaal Restauratiefonds tekende vandaag met ons voor een actieve samenwerking voor duurzame monumenten in Nederland. We zien beiden in dat het behoud van monumenten en duurzaamheid hand in hand gaan en trekken daarin graag samen op.

Het Nationaal Restauratiefonds en onze Stichting vullen elkaar aan in de missie voor duurzame monumenten. Een concreet eerste project is het opschalen van De Groene Menukaart naar andere plekken in Nederland, aangezien de menukaart nu nog specifiek voor Amsterdam gemaakt is. “Wij hebben laten zien dat ons ontzorgmodel werkt en nu monumenteigenaren vanuit het hele land ons inmiddels opbellen, is de tijd rijp om te gaan samenwerken met andere gemeenten en nationale organisaties zoals het Nationaal Restauratiefonds”, aldus Maurits Groen, onze voorzitter.

Het Nationaal Restauratiefonds, financier voor monumenteigenaren, werkt op het gebied van duurzaamheid samen met gemeenten, provincies en andere partijen. Naast de mogelijkheid om een laagrentende lening aan te vragen voor de restauratie van een monument kunnen eigenaren ook voor duurzaamheidsinvesteringen in veel gevallen bij het Restauratiefonds terecht. Pierre van der Gijp, manager Marketing & Communicatie Restauratiefonds: “Deze samenwerking met Stichting De Groene Grachten brengt een mooie mix van technische kennis en financiële mogelijkheden bij elkaar”.

Onze Stichting begon als een Amsterdams initiatief en kent inmiddels belangstelling vanuit meer plaatsen in het land. Met De Groene Menukaart kan iedere eigenaar van een monument op een inspirerende manier in aanraking komen met de mogelijkheden op het vlak van isolatie, warmte, water, stroom en bespaartips. Vervolgens kunnen zij voor advies en uitvoerbegeleiding de technische experts en architecten van onze Stichting inschakelen.

Recente berichten