• Maurits Groen
    Maurits Groen Voorzitter

Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. En misschien wel een van de meest bezorgde. Sinds juni 2014 versterkt hij De Groene Grachten.

Achtergrond

Maurits richtte begin jaren tachtig het eerste Nederlandse milieu-communicatieadviesbureau op. Nu, dertig jaar later, is hij bevlogener dan ooit: ‘We leven in een kop-in-het-zand-maatschappij’. Maurits is vooral bekend als inspirator, motivator, netwerker en initiator van diverse duurzame coalities en bedrijven. Hij haalde tot viermaal toe Al Gore naar Nederland en richtte diverse bedrijven op, waaronder Greenem, DoTheBrightThing en Wakawaka.

Quote

Sinds juni 2014 vervult Maurits Groen de rol als voorzitter van De Groene Grachten. In zijn reactie op onze vraag of hij onze organisatie zou willen komen versterken, zei hij ons: Daar hoef ik geen seconde over na te denken! Ik voel me ontzettend vereerd door deze vraag. Als inwoner van de grachten, voel ik me nauw betrokken bij De Groene Grachten. Jullie verrichten fantastisch werk en we gaan de visie van Wubbo nog veel verder brengen. Daar werk ik maar wat graag aan mee!