Grote problemen vragen om grote oplossingen. Pepijn Vloemans reisde de wereld over op zoek naar de antwoorden op vraagstukken rondom energie, transport en voedsel. Hij kwam terug met een positief verhaal: ondernemers over de hele wereld werken aan baanbrekende oplossingen die onze wereld mooier, gezonder en leefbaarder maken.

Deze masterclass is voor alle (aankomende) professionals die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, de huidige staat van cleantech innovatie, de kansen van groene groei en de transformatie naar een nieuwe, schone economie. Met BIG Solutions stellen we jouw opvattingen over vooruitgang ter discussie door je mee te nemen in de grenzeloze mogelijkheden die er zijn. We laten je zien hoe het komt dat we grote veranderingen onderschatten en stellen je in staat om voorbij de grenzen te kijken.

Deze masterclass is geproduceerd door Pepijn Vloemans en De Groene Grachten. De eerste editie wordt gehost door Fastned.

Dinsdag 16 december
17:00 – 19:00 met aansluitend borrel
Fastned, Amsteldijk 166
Amsterdam

Over Pepijn Vloemans

Pepijn Vloemans schrijft regelmatig essays en opiniestukken voor nrc.next, NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Eerdere boeken van zijn hand zijn het reisboek “Wat hebben we weer genoten” (2012) en een moderne kritiek van de consumptiemaatschappij “Survivalgids voor het Consumptieparadijs” (2013). Vloemans won in 2009 De Groene Amsterdammer essayprijs en in 2010 de Volzin essayprijs. Hij studeerde rechten en filosofie in Leuven, Amsterdam en Nottingham. Afgelopen jaar woonde hij in Berlijn, San Francisco en Shanghai om onderzoek te doen naar een nieuw boek over innovatie dat begin 2015 bij Querido verschijnt.

Over De Groene Grachten en innovatie

Deze masterclass is onderdeel van de Ockels Innovation Space (voorheen project Ockels), een onderdeel van De Groene Grachten. Hier krijgen studenten en young professionals letterlijk ‘ruimte’ om aan innovatieve oplossingen voor de duurzame stad te werken, vanuit een uitgebreide leer- en innovatieomgeving. Deze masterclass is daar onderdeel van. Voor deze eerste editie is een beperkt aantal plekken. Deze workshop is ook te boeken voor bedrijven of events. Lees meer…

Over FastNED

FastNed bouwt een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s langs de snelweg. Hier kun je snel je auto opladen en je weg weer vervolgen.

Aanmelden

[contact-form-7 id=”8835″ title=”Contact form 1_copy”]
Recente berichten