• Joos Ockels
    Joos Ockels Secretaris / Penningmeester

Marjan Minnesma wordt geroemd om haar werkritme van dag én nacht en doet er álles aan om iedereen in haar duurzame missie mee te krijgen. Ze reist stad en land af om als directeur van Stichting Urgenda de duurzame transitie van Nederland te kunnen versnellen.

Achtergrond

Marjan Minnesma wordt geroemd om haar werkritme van dag én nacht en doet er álles aan om iedereen in haar duurzame missie mee te krijgen. Ze reist stad en land af om als directeur van Stichting Urgenda de duurzame transitie van Nederland te kunnen versnellen. Dat doet ze als spreker, als ondernemer van duurzame projecten en initiatiefnemer van campagnes zoals de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid en de Duurzame Troonrede. Een keiharde werker en echte doener, die bovendien een klimaatzaak tegen de Staat startte, waarmee Urgenda een effectiever milieubeleid af wil dwingen In 2013 werd ze voor de derde keer op rij als meest invloedrijke duurzame Nederlander van het jaar uitgeroepen en krijgt zo terecht steeds vaker de bijnaam ‘koningin van de duurzaamheid’.

Quote

‘Alle huizen in Nederland kunnen kleine energiefabriekjes worden. Het ene huis is wel makkelijker dan het andere. En grachtenpanden vormen een ware uitdaging. Maar daar houden we van!’