Graag nodigen wij u uit voor het Rooftop Festival op 25 september. Amsterdam Rooftop Solutions is nu een half jaar onderweg en wij delen graag onze eerste inzichten met u.

Wat is Amsterdam Rooftop Solutions?

Wereldwijd moeten steden zich ontwikkelen om klimaatbestendig te worden. In 2025 woont 70% van de wereldbevolking in steden. Amsterdam Rooftop Solutions maakt met innovatieve dakprojecten duidelijk waar kansen liggen voor meer groen, minder CO2 uitstoot en een effectieve aanpak van wateroverlast in de steeds drukker wordende stad. Via een combinatie van groene-, gele- en blauwe oplossingen op het dak, verandert Amsterdam in een metropool van de toekomst. Een levendige stad opgewassen tegen klimaatveranderingen. De potentie is enorm: in Amsterdam alleen al wacht maar liefst 12 km2 aan platte daken! In 2014 starten vijf pilotprojecten op het dak van onder andere een hotel, een versteende binnentuin en twee bedrijven.Amsterdam geloof dat deze ontwikkelingen alleen mogelijk zijn wanneer publieke en private organisaties samenwerken. Amsterdam Rooftop Solutions werkt daarom samen vanuit een ‘pre commercial procurement traject’. Maar liefst negen ‘founding partners’ hebben gezamenlijk de intentie uitgesproken om op basis van verdienmodellen, een aantal pilots te realiseren in Amsterdam. Deze partners zijn stuk voor stuk pioniers in hun eigen vakgebied en ontwikkelen de komende jaren nieuwe en innovatieve oplossingen. De deelnemers zijn toonaangevend in Amsterdam op het gebied van groene daken, waterberging, nieuwe werkvormen, energie, voedselvraagstukken en/of waren operationeel betrokken bij de realisatie van pilotproject ‘Polderdak’ en ’1 hectare daknatuur’. De Groene Grachten is een van de partners en nodigt u daarom van harte uit om bij het Rooftop Festival aanwezig te zijn.

Rooftop Festival

Het festival zal bestaan uit een uitgebreid, interactief programma. Wij laten u kennismaken met onze integrale rooftop aanpak, de innovatieve pilots en wij vertellen u meer over de bijbehorende business cases. Ook is er ruimte voor de manier waarop het proces is vormgegeven en de key-learnings die we tot op heden hebben opgedaan. Graag tot ziens op de 25ste!
Locatie:              Old School – Gaasterlandstraat 3-5, Amsterdam
Datum:              25 september 2014
Festival:             16.30-20.00 uur
Contact:             info@amsterdamrooftopsolutions.com
Programma:     Binnenkort op onze website
Aanmelden:      Kan via deze link

 

Recente berichten
Heeft u een vraag?

Stuur ons dan hier een bericht.