Een prachtig ontwerp van matzwarte, dunne film zonnepanelen siert sinds deze week Pakhuis de Zwijger. Het ontwerp is afkomstig van JansZon, de winnaar van de prijsvraag ‘Zon op de Zwijger’ die in het najaar 2014 plaatsvond op initiatief van De Groene Grachten, Stadsherstel Amsterdam en de Gemeente Amsterdam. Op de dag van de duurzaamheid zullen we het project officieel openen. Bekijk nu alvast de foto’s! 

De ontwikkelingen

Met zonnepanelen op de Amstelkerk (kantoor Stadsherstel) en een prijsvraag voor innovatieve zonnepanelen voor Pakhuis de Zwijger, zet De Groene Grachten zich al langer in voor de kansen van zonnepanelen in de historische binnenstad. Deze kansen voor zonnepanelen in Amsterdam zijn recent in een stroomversnelling geraakt.

Afgelopen maanden hebben politici en ambtenaren zich namelijk druk bezig gehouden met de mogelijkheden voor zonnepanelen in Amsterdam. In maart lanceerde de Amsterdamse fracties van D66, SP en VVD een toptien van verouderde en onnodige ‘vieze regels’. Een aantal beperkende voorwaarden voor zonnepanelen zijn gewijzigd (30% regel). Eind mei bracht BMA de kansen voor zonnepanelen in kaart. Op 2/3 van de daken in Amsterdam centrum blijken zonnepanelen te mogen. Goed nieuws dus! Nu nog wachten op de aanpassing van de leges.

Meer foto’s zijn te bekijken op Facebook.

Lees meer over de prijsvraag en deelnemende partijen op de pagina van Zon op de Zwijger.

Recente berichten