Exact drie jaar geleden zetten Wubbo Ockels en Marjan Minnesma hun handtekening bij de notaris voor de oprichting van Stichting De Groene Grachten. Samen met een project team van jonge ingenieurs, zouden zij zich wagen aan het moeilijkste stukje Nederland: de Amsterdamse grachtengordel. “Want als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”, aldus Wubbo Ockels.

We’ve come a long way! Twee jaar onderzoek naar de verduurzaming van 6 grachtenpanden met onze founding partners en kennis partners heeft ons gebracht bij de ontwikkeling van De Groene Menukaart. Onderweg hebben we driemaal de Solar Boat Race georganiseerd. We ontwikkelden onze QuickscanAdvies op Maat en Duurzame Bouwbegeleiding voor klanten uit heel Nederland. Zo hielpen we o.a. eigenaren in Weesp, Amsterdam, Utrecht, Zuid Limburg, Delft en Bergen op Zoom aan een duurzaam pand. Parallel deden we tal van studies, onder andere naar groene forten en duurzame kerken. We zetten we diverse innovatieve projecten op touw, zoals Zon op de Zwijger en Global Grounds@KIT. Tot slot kregen meer dan 70 jongeren de kans om zich te bekwamen in duurzaamheid, dankzij een Green Deal met het Rijk. Onder hen waren 25 ‘Groene Gasten’ die met een project of stage meegebouwd hebben aan wat De Groene Grachten nu is.

Ons team is alive and kicking! Blijf ons volgen voor alle mooie projecten die komen. Om alvast een tipje van de sluier te lichten: binnenkort gaat de eerste Nederlandse studentenvereniging volledig van het gas af. Ook werken we er op dit moment samen met de VNG hard aan om De Groene Menukaart landelijk te maken, met Amsterdam, Maastricht, Wassenaar, Voorschoten en Leiden als gemeentekoplopers die daar ook een eigen stadspagina krijgen.

Tijd voor taart!

Recente berichten