HET TEAM

0
JAAR VAN OPRICHTING
0
PROJECTEN AFGEROND
0
KOPJES KOFFIE VERDER

ONS TEAM

De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels en Suze Gehem. Een gedreven team van ingenieurs werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken, forten, studentenverenigingen, hofjes en woningen.

 • Suze Gehem
  Suze Gehem Mede-oprichter // Directeur // Chief Happiness Officer

  Suze is mede-oprichter van De Groene Grachten en als directeur de drijvende kracht achter de organisatie. In 2015 werd ze verkozen tot Duurzame Bouwvrouw van het jaar, en de laatste jaren wordt ze opgenomen in o.a. de Duurzame 100 van Trouw en ABN AMRO Duurzame 50.

  Lees meer →

 • Jasper Vis
  Jasper Vis Adviseur // Chief Installatietechniek en utiliteit

  Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van tientallen theaters.

 • José Willemsen
  José Willemsen Office Management // Communicatie // HR

  José is het aanspreekpunt voor organisatorische en interne aangelegenheden en is tevens contactpersoon voor interviews en lezingen. Zij werkt nauw samen met Suze, die zich nog meer zal focussen op de ontwikkeling van de groeiende organisatie.

 • Rianne den Ouden
  Rianne den Ouden Adviseur // Chief Uitvoering & De Groene Menukaart

  Rianne heeft een achtergrond in de architectuur, renovatie en transformatie. Als projectleider van De Groene Menukaart, laat zij u graag kennismaken met alle mogelijkheden van een duurzaam pand. Ook begeleidt zij u bij het maken van de keuzes en de uitvoering van het verduurzamen van uw omgeving.

 • Veerle Valkema
  Veerle Valkema Adviseur // Sustainable buildings

  Veerle weet alles van duurzame energiesystemen en technieken. Ze duikt graag de (installatie)techniek in, en heeft daarnaast een brede interesse voor alle andere duurzame mogelijkheden. Ze is een echte verbinder en zet zich vol enthousiasme in voor de verduurzaming van monumentaal Nederland.

 • Jelle Sturkenboom
  Jelle Sturkenboom Adviseur // Sustainable buildings

  Jelle heeft een achtergrond in bouwtechnologie en heeft een grote liefde voor prachtige decoratieve details in monumenten. Als adviseur richt hij zich op het bouwkundig aspect van de verduurzaming en zoekt hij hierbinnen naar de gepaste aansluiting van moderne technieken binnen de (eeuwen)oude context.

 • Jill Vervoort
  Jill Vervoort Adviseur // Chief Building Physics

  Jill zet haar brede kennis van bouwfysica en duurzame energietechniek in voor adviesprojecten, o.a. in de regio Zaanstreek-Waterland en in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds. Via De Groene Grachten bouwt zij mee aan de verduurzaming van het Nederlandse erfgoed.

 • Tom Huizer
  Tom Huizer Adviseur // Chief Academy & Tools // Privacy & Datamanager

  Tom heeft een achtergrond in duurzame energietechnieken en gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bij De Groene Grachten zet hij zich in om de energie transitie in de gebouwde omgeving te versnellen. Tom is grachtenpanden-expert en trekt de kar van onze eigen Academy, ontwikkeling van tools en diverse innovatietrajecten.

 • Thomas Degen
  Thomas Degen Stagiair // Duurzame Innovatie

  Thomas heeft een achtergrond in consumentengedrag en stedelijke verduurzaming. Als stagiair Duurzame Innovatie zet hij zich in voor de sociale kant van de transitie naar een toekomstig leefbare en duurzame stad.

 • Kim van Wijngaarden
  Kim van Wijngaarden Stagiair // Duurzame Innovatie

  Als student Future Planet Studies past Kim haar theoretische kennis over stedelijke verduurzaming toe in de praktijk. Met haar brede kennis over het klimaat zet zij zich in voor de verduurzaming van steden. Tijdens haar stage Duurzame Innovatie focust zij zich op het verder vormgeven van De Groene Menukaart en de sociale media.

 • Luukie Cordes
  Luukie Cordes Stagiair // Sustainable Buildings

  Als student Architectonische Techniek, heeft Luukie de ambitie bebouwd Nederland, en in het bijzonder Nederlandse monumenten, te verduurzamen. Met haar kennis van duurzame energietechnieken biedt zij ondersteuning bij het opstellen van energieadviezen.

STICHTING

Naast de sociale onderneming ‘De Groene Grachten’ bestaat ‘Stichting De Groene Grachten’. Vanuit de Stichting doen we ideële projecten, waaronder een educatieprogramma voor kinderen over het verduurzamen van gebouwen.

 • Wubbo Ockels
  Wubbo Ockels Initiatiefnemer

  Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zélfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot gezonde, snelgroeiende organisatie.

  Lees meer →

 • Maurits Groen
  Maurits Groen Voorzitter

  Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. “Dit is de nieuwe generatie van deskundige, gedreven mensen die de transitie naar echte duurzaamheid vormgeeft. Vroeger werd duurzaam gezien als duur, vervelend en zuur. Deze jonge ondernemers pakken de problemen aan met élan, kundigheid en vrolijkheid.”, aldus Maurits.

 • Joos Ockels
  Joos Ockels Secretaris / Penningsmeester

  Joos Ockels is secretaris-penningmeester. “Elke kleine stap heeft betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe ‘De Groene Gasten’ het gedachtengoed van Wubbo doorzetten.”

OOK BIJ ONS AAN DE SLAG?