HET TEAM

0
JAAR VAN OPRICHTING
0
PROJECTEN AFGEROND
0
KOPJES KOFFIE VERDER

ONS TEAM

De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels en Suze Gehem. Een gedreven team van ingenieurs werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken, forten, studentenverenigingen, hofjes en woningen.

 • Suze Gehem
  Suze Gehem Mede-oprichter // Directeur // Chief Happiness Officer

  Suze is mede-oprichter van De Groene Grachten en als directeur de drijvende kracht achter de organisatie. In 2015 werd ze verkozen tot Duurzame Bouwvrouw van het jaar, en de laatste jaren wordt ze opgenomen in o.a. de Duurzame 100 van Trouw en ABN AMRO Duurzame 50.

  Lees meer →

 • José Willemsen
  José Willemsen Office Management // Communicatie // HR

  José is het aanspreekpunt voor organisatorische en interne aangelegenheden en is tevens contactpersoon voor interviews en lezingen. Zij werkt nauw samen met Suze, die zich nog meer zal focussen op de ontwikkeling van de groeiende organisatie.

 • Jasper Vis
  Jasper Vis Adviseur // Chief Installatietechniek en utiliteit

  Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van tientallen theaters.

 • Rianne den Ouden
  Rianne den Ouden Adviseur // Chief Uitvoering & De Groene Menukaart

  Rianne heeft een achtergrond in de architectuur, renovatie en transformatie. Als projectleider van De Groene Menukaart, laat zij u graag kennismaken met alle mogelijkheden van een duurzaam pand. Ook begeleidt zij u bij het maken van de keuzes en de uitvoering van het verduurzamen van uw omgeving.

 • Veerle Valkema
  Veerle Valkema Adviseur // Sustainable buildings

  Veerle weet alles van duurzame energiesystemen en technieken. Ze duikt graag de (installatie)techniek in, en heeft daarnaast een brede interesse voor alle andere duurzame mogelijkheden. Ze is een echte verbinder en zet zich vol enthousiasme in voor de verduurzaming van monumentaal Nederland.

 • Jelle Sturkenboom
  Jelle Sturkenboom Adviseur // Sustainable buildings

  Jelle heeft een achtergrond in bouwtechnologie en heeft een grote liefde voor prachtige decoratieve details in monumenten. Als adviseur richt hij zich op het bouwkundig aspect van de verduurzaming en zoekt hij hierbinnen naar de gepaste aansluiting van moderne technieken binnen de (eeuwen)oude context.

 • Nelson van de Poll
  Nelson van de Poll Stagiair // Energietechniek & installatietechniek

  Nelson heeft een grote interesse in het duurzaam opwekken van warmte en energie. Als student werktuigbouwkunde werkt hij dan ook mee aan het beter in kaart brengen van de achterliggende technische systemen.

   

   

 • Jill Vervoort
  Jill Vervoort Adviseur // Chief Building Physics

  Jill zet haar brede kennis van bouwfysica en duurzame energietechniek in voor adviesprojecten, o.a. in de regio Zaanstreek-Waterland en in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds. Via De Groene Grachten bouwt zij mee aan de verduurzaming van het Nederlandse erfgoed.

 • Tom Huizer
  Tom Huizer Adviseur // Chief Academy & Tools // Privacy & Datamanager

  Tom heeft een achtergrond in duurzame energietechnieken en gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bij De Groene Grachten zet hij zich in om de energie transitie in de gebouwde omgeving te versnellen. Tom is grachtenpanden-expert en trekt de kar van onze eigen Academy, ontwikkeling van tools en diverse innovatietrajecten.

 • David Coetsier
  David Coetsier Stagiair // Energietechniek & installatietechniek

  Als student werktuigbouwkunde, past David zijn kennis van simulaties toe om de duurzaamheid en het energieverbruik van de klant in kaart te brengen. Met behulp van een 3d-model van het pand toetst hij verschillende maatregelen op effectiviteit, en draagt zo bij aan accurate en concrete adviezen.

 • Daniëlle Schol
  Daniëlle Schol Trainee Quickscans

  Daniëlle helpt, vanuit haar achtergrond in bouwkunde en erfgoed, mee aan adviesprojecten voor VvE’s in de gemeente Amsterdam. Zij draagt via haar projecten bij aan het verduurzamen van de stad, om zo de CO2 uitstoot te verminderen.

 • Daniëlle Groenendijk
  Daniëlle Groenendijk Adviseur // Chief Energiescans

  Haar achtergrond in transformatie en restauratie past Daniëlle toe in haar adviesprojecten, onder andere in de gemeente Tilburg. Via deze adviezen wil Daniëlle het Nederlandse erfgoed een stukje duurzamer te maken.

 • Fleur van den Broek
  Fleur van den Broek De Groene Menukaart

  Fleur heeft een brede achtergrond en interesse in duurzaamheid en werkt mee aan adviesprojecten, onder andere in de regio Waterland en Leeuwarden. Ook zet ze zich in voor het opschalen van De Groene Menukaart naar allerlei Nederlandse steden.

 • Casper van der Burg
  Casper van der Burg Stagiair // Climate & Management

  Casper heeft een brede interesse in duurzaamheid. Als student Climate & Management is hij vooral bekend met maatregelen die de uitstoot van CO2 moeten beperken en hoe het stedelijk gebied klimaat adaptief ingericht kan worden. Bij De Groene Grachten helpt hij met zijn kennis om dit te realiseren.

STICHTING

Naast de sociale onderneming ‘De Groene Grachten’ bestaat ‘Stichting De Groene Grachten’. Vanuit de Stichting doen we ideële projecten, waaronder een educatieprogramma voor kinderen over het verduurzamen van gebouwen.

 • Wubbo Ockels
  Wubbo Ockels Initiatiefnemer

  Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zélfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot gezonde, snelgroeiende organisatie.

  Lees meer →

 • Maurits Groen
  Maurits Groen Voorzitter

  Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. “Dit is de nieuwe generatie van deskundige, gedreven mensen die de transitie naar echte duurzaamheid vormgeeft. Vroeger werd duurzaam gezien als duur, vervelend en zuur. Deze jonge ondernemers pakken de problemen aan met élan, kundigheid en vrolijkheid.”, aldus Maurits.

 • Joos Ockels
  Joos Ockels Secretaris / Penningsmeester

  Joos Ockels is secretaris-penningmeester. “Elke kleine stap heeft betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe ‘De Groene Gasten’ het gedachtengoed van Wubbo doorzetten.”

OOK BIJ ONS AAN DE SLAG?