HET TEAM

0
JAAR VAN OPRICHTING
0
PROJECTEN AFGEROND
0
KOPJES KOFFIE VERDER

ONS TEAM

De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels en Suze Gehem. Een gedreven team van ingenieurs werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken, forten, studentenverenigingen, hofjes en woningen.

 • Suze Gehem
  Suze Gehem Mede-oprichter // Directeur // Chief Happiness Officer

  Suze is mede-oprichter van De Groene Grachten en als directeur de drijvende kracht achter de organisatie. In 2015 werd ze verkozen tot Duurzame Bouwvrouw van het jaar, en de laatste jaren wordt ze opgenomen in o.a. de Duurzame 100 van Trouw en ABN AMRO Duurzame 50.

  Lees meer →

 • Jasper Vis
  Jasper Vis Adviseur // Chief Installaties

  Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van tientallen theaters.

 • Ilse Koreman
  Ilse Koreman Adviseur // Chief Heritage & Building Physics Officer

  Ilse zet haar specialistische kennis op het gebied van restauratie en bouwfysica graag voor u in. Ze werkt o.a. aan het verduurzamen van Erfgoedparels in de Provincie Utrecht en de complexere bouwfysica-vraagstukken.

 • Jille Koop
  Jille Koop Adviseur // Chief Architect & Partnerships Officer

  Jille is verantwoordelijk voor De Groene Menukaart, diverse partnerships in het land en Rooftop Revolution in Nederland en daarbuiten. Ook tekent Jille verduurzamingsconcepten graag in detail voor u uit. Zo voert hij bijvoorbeeld een projectvoorbereidingsstudie uit voor een toekomstig aardgasvrij pand in Amsterdam.

 • Floris Steenland
  Floris Steenland Adviseur // Chief Aardgasvrij & Uitvoering

  Floris werkt aan de gebiedsgerichte verduurzaming van project DuurZaanse Schans en doet diverse onderzoeken voor een groener Koninklijk Instituut voor de Tropen. Ook helpt hij u graag in de advisering en uitvoering, om zo uw pand aardgasvrij te maken.

 • Micky Westerbeek
  Micky Westerbeek Dakadviseur // Chief Community & Rooftop Revolution

  Micky ontwikkelt tientallen duurzame dakprojecten in het hele land en ontketent daarmee een ware Rooftop Revolution. Zo werkt ze aan de Bellamy-buurtaanpak, 25.000m2 parkdaken in Zuidas en organiseert ze het jaarlijkse Rooftop Symposium.

 • Tom Huizer
  Tom Huizer Adviseur // Chief Academy & Tools // Privacy & Datamanager

  Tom heeft een achtergrond in duurzame energie technieken en gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bij de Groene Grachten zet hij zich in om de energie transitie in de gebouwde omgeving te versnellen.

 • Lisan ten Arve
  Lisan ten Arve CHIEF DE GROENE MENUKAART

  Lisan werkt mee aan allerlei projecten, van advisering tot strategisch onderzoek. Ook is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van De Groene Menukaart en de nieuwe ontwerpen die hiervoor gemaakt worden.

 • Danielle Groenendijk
  Danielle Groenendijk Adviseur // Chief Energiescans

  Haar achtergrond in transformatie en restauratie past Daniëlle toe in haar adviesprojecten, onder andere in de gemeente Tilburg. Via deze adviezen wil Daniëlle het Nederlandse erfgoed een stukje duurzamer te maken.

 • Julia Huisman
  Julia Huisman Chief Rooftop Revolution

  Julia weet alles van koralen en zeeën, en ontdekt na afronding van haar studie in Oxford nu de bovenwaterwereld van de Rooftop Revolution.

STICHTING

Naast de sociale onderneming ‘De Groene Grachten’ bestaat ‘Stichting De Groene Grachten’. Vanuit de Stichting doen we ideële projecten, waaronder een educatieprogramma voor kinderen over het verduurzamen van gebouwen.

 • Wubbo Ockels
  Wubbo Ockels Initiatiefnemer

  Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zélfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot gezonde, snelgroeiende organisatie.

  Lees meer →

 • Maurits Groen
  Maurits Groen Voorzitter

  Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. “Dit is de nieuwe generatie van deskundige, gedreven mensen die de transitie naar echte duurzaamheid vormgeeft. Vroeger werd duurzaam gezien als duur, vervelend en zuur. Deze jonge ondernemers pakken de problemen aan met élan, kundigheid en vrolijkheid.”, aldus Maurits.

 • Joos Ockels
  Joos Ockels Secretaris / Penningsmeester

  Joos Ockels is secretaris-penningmeester. “Elke kleine stap heeft betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe ‘De Groene Gasten’ het gedachtengoed van Wubbo doorzetten.”

OOK BIJ ONS AAN DE SLAG?