HET TEAM

0
JAAR VAN OPRICHTING
0
PROJECTEN AFGEROND
0
KOPJES KOFFIE VERDER

ONS TEAM

De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels en Suze Gehem. Een gedreven team van ingenieurs werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken, forten, studentenverenigingen, hofjes en woningen.

 • Suze Gehem
  Suze Gehem Mede-oprichter // Directeur // Chief Happiness Officer

  Suze is mede-oprichter van De Groene Grachten en als directeur de drijvende kracht achter de organisatie. In 2015 werd ze verkozen tot Duurzame Bouwvrouw van het jaar, en de laatste jaren wordt ze opgenomen in o.a. de Duurzame 100 van Trouw en ABN AMRO Duurzame 50.

  Lees meer →

 • Jasper Vis
  Jasper Vis Adviseur // Chief Installatietechniek en utiliteit

  Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van tientallen theaters.

 • José Willemsen
  José Willemsen Office Management // Communicatie // HR

  José is het aanspreekpunt voor organisatorische en interne aangelegenheden en is tevens contactpersoon voor interviews en lezingen. Zij werkt nauw samen met Suze, die zich nog meer zal focussen op de ontwikkeling van de groeiende organisatie.

 • Rianne den Ouden
  Rianne den Ouden Chief Uitvoering // Projectleider De Groene Menukaart

  Rianne heeft een achtergrond in de architectuur, renovatie en transformatie. Als projectleider van De Groene Menukaart, laat zij u graag kennismaken met alle mogelijkheden van een duurzaam pand. Ook begeleidt zij u bij het maken van de keuzes en de uitvoering van het verduurzamen van uw omgeving.

 • Veerle Valkema
  Veerle Valkema Adviseur // Sustainable buildings

  Veerle weet alles van duurzame energiesystemen en technieken. Ze duikt graag de (installatie)techniek in, en heeft daarnaast een brede interesse voor alle andere duurzame mogelijkheden. Ze is een echte verbinder en zet zich vol enthousiasme in voor de verduurzaming van monumentaal Nederland.

 • Tom Huizer
  Tom Huizer OPERATIE EN INNOVATIE MANAGER

  Tom heeft een achtergrond in duurzame energietechnieken en gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bij De Groene Grachten ondersteunt hij de adviseurs en zorgt er voor dat alle projecten soepel verlopen.
  Tom beheert onze eigen Academy, ontwikkelt nieuwe tools en trekt de kar van diverse innovatietrajecten.

 • Jill Vervoort
  Jill Vervoort Adviseur // Chief Building Physics

  Jill zet haar brede kennis van bouwfysica en duurzame energietechniek in voor adviesprojecten, o.a. in de regio Zaanstreek-Waterland en in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds. Via De Groene Grachten bouwt zij mee aan de verduurzaming van het Nederlandse erfgoed.

 • Gijs Limmen
  Gijs Limmen SENIOR ADVISEUR DUURZAAMHEID

  Gijs is expert in gebouwinstallaties en heeft veel ervaring in de integrale aanpak van duurzame projecten. Bij De Groene Grachten is Gijs als ervaren adviseur, kennisdrager en inspirator betrokken bij de verdere ontwikkeling van de organisatie en vele projecten. In het gehele traject van ambitie naar geslaagd resultaat zorgt hij voor creativiteit en een vloeiende samenwerking.

 • Tessel de Rooij
  Tessel de Rooij PROJECTLEIDER DUURZAAMHEID

  Tessel heeft een brede ervaring in het betrekken en activeren van huiseigenaren bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Bij De Groene Grachten zet zij deze kennis in voor het door ontwikkelen van De Groene Menukaart, zodat we u op dit platform nog beter kunnen inspireren. Hiervoor werkt ze nauw samen met gemeenten om hun duurzame doelstellingen te halen.

 • Benjo Zwarteveen
  Benjo Zwarteveen ADVISEUR DUURZAAMHEID

  Benjo heeft een grote passie voor het combineren van erfgoed en duurzaamheid. Met zijn achtergrond in zowel bouwkunde als bouwhistorie richt hij zich op de mogelijkheden van verduurzaming binnen de context en kaders van het cultureel erfgoed.

 • Kyra Koning
  Kyra Koning Stagiaire // Sustainable Energy Systems

  Kyra is student duurzame energie techniek en combineert dit vakgebied met haar interesse in monumenten. Tijdens haar stage focust ze zich op het maken van simulaties en modellen van monumentale panden. Ook helpt ze mee met het opstellen van energieadviezen.

 • Martijn Beijer
  Martijn Beijer Stagiair Bouwkunde

  Martijn studeert Bouwkunde aan de Hogeschool van Haarlem. Bij De Groene Grachten is hij werkzaam als bouwkundig stagiair met een grote passie voor duurzame energietechnieken.

  Martijn hoopt tijdens zijn stage alles te leren op het gebied van duurzaamheid en energie met betrekking tot een diversiteit aan gebouwen.

 • Pim van Oosterbosch
  Pim van Oosterbosch Stagiair // Duurzame Innovatie

  Pim is in 2017 begonnen aan zijn studie Technische bedrijfskunde. Inmiddels zit hij in het derde jaar van zijn studie. Pim heeft affiniteit met procesoptimalisatie en product development.

  Als stagiair duurzame innovatie zet Pim zich in voor de verdere ontwikkeling en opschaling van de groene menukaart en schrijft hij een plan voor nieuwe tools.

STICHTING

Naast de sociale onderneming ‘De Groene Grachten’ bestaat ‘Stichting De Groene Grachten’. Vanuit de Stichting doen we ideële projecten, waaronder een educatieprogramma voor kinderen over het verduurzamen van gebouwen.

 • Wubbo Ockels
  Wubbo Ockels Initiatiefnemer

  Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zélfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot gezonde, snelgroeiende organisatie.

  Lees meer →

 • Maurits Groen
  Maurits Groen Voorzitter

  Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. “Dit is de nieuwe generatie van deskundige, gedreven mensen die de transitie naar echte duurzaamheid vormgeeft. Vroeger werd duurzaam gezien als duur, vervelend en zuur. Deze jonge ondernemers pakken de problemen aan met élan, kundigheid en vrolijkheid.”, aldus Maurits.

 • Joos Ockels
  Joos Ockels Secretaris / Penningsmeester

  Joos Ockels is secretaris-penningmeester. “Elke kleine stap heeft betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe ‘De Groene Gasten’ het gedachtengoed van Wubbo doorzetten.”

OOK BIJ ONS AAN DE SLAG?