HET TEAM

MAAK KENNIS MET ONS TEAM

Een gedreven team van experts werkt aan de verduurzaming van historische panden in binnen- en buitenland, waaronder kerken, forten, studentenverenigingen, hofjes en woningen.

 • Suze Gehem
  Suze Gehem Oprichter / Directeur

  Suze is als duurzaam ondernemer de drijvende kracht achter een aantal organisaties. Ze werd bekroond tot ‘Duurzame Bouwvrouw’, verschijnt regelmatig in de media en is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter.

  Lees meer →

 • José Willemsen
  José Willemsen Office Manager / Communicatie / PA Suze

  José is het aanspreekpunt voor organisatorische en interne aangelegenheden en is tevens contactpersoon voor interviews en lezingen. Ze werkt nauw samen met Suze en ondersteunt onze groeiende organisatie op tal van vlakken.

 • Rianne den Ouden
  Rianne den Ouden Projectleider uitvoering / De Groene Menukaart

  Rianne heeft een achtergrond in architectuur, renovatie en transformatie. Als projectleider van uitvoertrajecten, loodst ze onze opdrachtgevers door het proces van de uitvoering, om tot de realisatie van een duurzaam pand te komen. Ook is ze onderdeel van het team van De Groene Menukaart.

 • Jasper Vis
  Jasper Vis Adviseur / Expert Installatietechniek utiliteit

  Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van o.a. theaters, scholen en musea.

 • Tom Huizer
  Tom Huizer OPERATIE EN INNOVATIE MANAGER

  Tom is vanuit zijn achtergrond in duurzame energietechniek bij ons begonnen als adviseur. Inmiddels zorgt hij als operatie- en innovatiemanager dat  onze dagelijkse werkzaamheden op rolletjes verlopen. Hij ondersteunt de adviseurs en beheert ‘De Groene Grachten Academy’, waarin onze kennis wordt geborgd, nieuwe tools worden ontwikkeld en trainingen worden gehouden.

 • Jill Vervoort
  Jill Vervoort Adviseur / Expert Bouwfysica en bouwkunde

  Jill zet haar brede kennis van bouwfysica en duurzame energietechniek in voor onze opdrachtgevers, onder andere in duurzame kerkenvisies en financieringsplannen voor het Nationaal Restauratiefonds. Ze werkt als adviseur aan projecten, houdt inloopspreekuren en begeleidt opdrachtgevers in de praktische uitvoering van de werkzaamheden.

 • Veerle Valkema
  Veerle Valkema Adviseur / Expert Gebiedsaanpakken

  Veerle werkt aan duurzame energietechnieken en -systemen. Als adviseur duikt ze graag de inhoud in. Veerle is projectleider van gebiedsgerichte verduurzamingstrajecten, van collectief energiesysteem tot duurzaam kadeherstel. Ze zorgt voor een breed gedragen plan, goede inhoud en een effectieve samenwerking.

 • Gijs Limmen
  Gijs Limmen Adviseur / Expert Gebouwinstallaties utiliteit

  Gijs is expert in gebouwinstallaties en circulariteit in gebouwen. Gijs is als trusted advisor en kennisdrager betrokken bij diverse zakelijke projecten. In het traject van ambitiebepaling tot geslaagd eindresultaat zorgt hij voor creativiteit, een kritische blik en een soepele samenwerking.

 • Benjo Zwarteveen
  Benjo Zwarteveen Adviseur / Expert Bouwkunde en Bouwhistorie

  Benjo heeft een grote passie voor het combineren van erfgoed en duurzaamheid. Met zijn achtergrond in zowel bouwkunde als bouwhistorie richt hij zich op de mogelijkheden van verduurzaming binnen de context en kaders van het cultureel erfgoed.

 • Kyra Koning
  Kyra Koning VABI Modelleur

  Kyra werkt aan gebouwsimulaties en modellen voor monumentale panden, waarmee de duurzame energieconcepten in meer detail kunnen worden doorgerekend en onderzocht op de haalbaarheid.

 • Tessel de Rooij
  Tessel de Rooij Projectleider / De Groene Menukaart / Expert marketing

  Tessel heeft brede ervaring in het betrekken en activeren van huiseigenaren bij verduurzaming. Als projectleider werkt ze nauw samen met diverse organisaties en overheden aan de realisatie van duurzame doelstellingen. Neem contact op met Tessel als u meer wilt weten over De Groene Menukaart.

 • Mathijs den Uijl
  Mathijs den Uijl Stagiair Werktuigbouwkunde

  Mathijs studeert Werktuigbouwkunde (Mechanical Engineering) aan Windesheim Flevoland. Voor zijn afstudeerstage levert hij een adviesrapport op over het verduurzamen van een monumentaal pand met een focus op installatietechnieken en 3D gebouwsimulaties.

 • Dylan Smit
  Dylan Smit Stagiair Werktuigbouwkunde

  Dylan is student Werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool in Delft. Tijdens zijn stage levert hij een bijdrage aan de adviezen die worden opgesteld, door het toepassen van zijn kennis over installatietechniek.

 • Anne Molenaar
  Anne Molenaar Projectmedewerker

  Anne heeft een achtergrond in Environment and Resource Management en een grote passie voor duurzaamheid en natuurinclusief bouwen. Binnen De Groene Grachten werkt zij mee aan het verder ontwikkelen van De Groene Menukaart.

0
JAAR VAN OPRICHTING
0
PROJECTEN AFGEROND
0
KOPJES KOFFIE VERDER

STICHTING

Met onze Stichting blijven we werken aan het inspirerende gedachtengoed waarmee het ooit begon. Zo hebben we een educatieprogramma voor kinderen ontwikkeld, over het verduurzamen van gebouwen.

 • Wubbo Ockels
  Wubbo Ockels Initiatiefnemer

  Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zelfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot een gezonde, snelgroeiende organisatie.

  Lees meer →

 • Maurits Groen
  Maurits Groen Voorzitter

  Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. “Dit is de nieuwe generatie van deskundige, gedreven mensen die de transitie naar échte duurzaamheid vormgeeft. Vroeger werd duurzaam gezien als duur, vervelend en zuur. Deze jonge ondernemers pakken de problemen aan met élan, kundigheid en vrolijkheid.”, aldus Maurits.

 • Joos Ockels
  Joos Ockels Secretaris / Penningmeester

  Joos Ockels is secretaris-penningmeester van de Stichting. “Elke kleine stap heeft betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe ‘De Groene Gasten’ het gedachtegoed van Wubbo dagelijks doorzetten.”

OOK BIJ ONS AAN DE SLAG?