Vrijdag lanceerden wij samen met Groningse studentenvereniging Vindicat ter ere van hun 200-jarig bestaan samen een duurzame studentenhuizencompetitie onder de 180 studentenhuizen! Burgemeester den Oudsten, rector magnificus van de RUG Elmer Sterken en ambassadeur van Stichting De Groene Grachten Joos Ockels gaven het startschot. Ook de huisbazen en woningcorporaties van de 180 studentenhuizen doen mee met het studenteninitiatief. “Elke kleine stap heeft een betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet”, aldus Joos Ockels. Er was daarom geen twijfel of wij met De Groene Grachten de huizencompetitie mede wilden organiseren.

 

De Groene Top 10

“Niets is symbolischer dan dat ik vrijdag namens Wubbo’s Stichting De Groene Grachten mijn steun gaf aan een competitie in onze oude studentenstad. Hier stond een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil.” De studenten kunnen kiezen uit ‘De Groene Top 10’: een lijst van duurzame maatregelen waarmee ze in de prijzen kunnen vallen door te besparen op hun energierekening. Joos Ockels: “Een prijs winnen door zoveel mogelijk te verdienen, wie wil dat niet?”.

 

Studenten aan het roer

De studentenhuizencompetitie werd gelanceerd in het bijzijn van onder andere CEO Unilever Paul Polman, Prinses Laurentien en voormalig minister-president Jan Peter Balkenende tijdens een symposium over leiderschap en de circulaire economie. “Wij nemen als oudste studentencorps van Nederland het voortouw in sustainable student-zijn”, aldus Gronings student en organistor Milan Petit.

 

Website

Bekijk hier de website voor meer informatie over de competitie.

Recente berichten