Gisteravond werd tijdens het Green Tie Gala 2019 bekend dat onze oprichter Suze Gehem op de 17de plek eindigde van de ABN AMRO Duurzame 50. Een geweldig mooie erkenning voor de teams van De Groene Grachten en Rooftop Revolution, en in het bijzonder voor Suze die al jaren met veel enthousiasme haar mouwen opstroopt voor het thema van de Duurzame 50 lijst van dit jaar: ‘Rebuilding The Future’!

De vakjury, aangevoerd door juryvoorzitter Thomas Rau, de winnaar van vorig jaar, beoordeelde de genomineerden op vier onderdelen: bijdrage aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzet bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling en het stimuleren van duurzame samenwerking. Het werk van Suze en haar teams is de jury niet onopgemerkt gebleven. Ze richtte in 2012 De Groene Grachten op samen met Wubbo Ockels, met de missie: “Als een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het overal!”. Inmiddels werkt ze met een team van 18 collega’s aan het verduurzamen van historische panden en daken in het hele land, waaronder forten, kerken, musea, theaters, boerderijen en woningen. Stichting Rooftop Revolution ontketent met tal van partijen een ware dak-revolutie om daarmee nieuwe natuurgebieden terug te brengen in de stad. Met een Amsterdams consortium sleepte het team een EU-subsidie van 4.8 miljoen euro in de wacht, waarmee de komende drie jaar heel veel slimme, waterbergende daken op sociale huurwoningen kunnen worden aangelegd. Een prachtige erkenning voor ons werk en extra stimulans voor het doorbouwen aan onze duurzame missie!

Wij feliciteren winnaar Onno Dwars (1), Yvette Watson (2), Andy van den Dobbelsteen (3) en de andere koplopers uit de lijst. In het bijzonder feliciteren wij Lizzy Butink, die de Young Professional Award 2019 won, en daarmee Suze Gehem (2017) en Marianne Davidson (2018) opvolgde.

Recente berichten