Wubbo Ockels richtte in 2012 samen met Suze Gehem ‘De Groene Grachten’ op met de woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal?”. En dat is gelukt. Sindsdien werkten we mee aan de verduurzaming van ruim 100 panden door heel Nederland, waaronder forten, woningen, hofjes, kerken, VvE’s en musea. 

Een paar hoogtepunten
De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort. Een paar voorbeelden:

  • De eerste aardgasloze studentenvereniging van Nederland: lees meer
  • De Groene Menukaart: direct aan de slag met verduurzamen via onze gratis online tool
  • Onderzoek verduurzamen forten, kastelen en vestingen: lees meer
  • Aangepaste regelgeving voor zonnepanelen: lees meer
  • Rooftop Revolution: dakenrevolutie, inmiddels in zelfstandige Stichting: lees meer

De Groene Grachten anno 2017
Dankzij de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van historische gebouwen, is De Groene Grachten inmiddels actief voor pandeigenaren in het hele land, voor zowel particuliere als zakelijke markt. Enkele voorbeelden zijn: de Grote Kerk in Den Haag, de Hermitage en het Koninklijk Instituut voor de Tropen. We werken in de volgende drie gebieden:

  • Duurzaam advies: Wij geven maatwerkadvies over het verduurzamen van een pand. We kunnen dan alle details uitwerken op technisch en financieel vlak, inclusief vergunningen. Zo weet de eigenaar/beheerder exact wat er mogelijk is op energiebesparing, duurzame opwekking, materialen, water, etc.
  • Bouwbegeleiding: Wilt u duurzame plannen tot uitvoering brengen? Wij kunnen dit begeleiden. Wij regelen de vergunning, helpen met het financiële plan (inc. subsidieaanvragen) en kennen uitvoerders met ervaring. Ook nemen we indien gewenst het bouwmanagement op ons.
  • Innovatieve projecten: Wij hebben ruime ervaring met het managen van innovatieve, duurzame projecten.

Aan de slag?
Wij geloven dat ieder pand unieke mogelijkheden heeft om te verduurzamen.

Recente berichten