Monumenteigenaren in Arnhem opgelet! U kunt nu via de gemeente Arnhem voordelig een energiescan aanvragen. Samen met u brengen wij de duurzame mogelijkheden voor uw historische pand in kaart. Dit begint met een intake op locatie waarbij de adviseur met u in gesprek gaat en de woning onderzoekt. Dit wordt uitgewerkt in een overzichtelijk adviesrapport waarmee u aan de slag kunt om uw monumentale woning te verduurzamen.

Aanbod

Gemeente Arnhem heeft als ambitie om haar CO2 uitstoot te verminderen. In de New Energy Made in Arnhem 2020-2030 heeft zij verschillende doelen opgesteld om dit te bereiken. Op woningniveau zijn dat onder meer: energie besparen, van het aardgas af en zonnepanelen op daken. Bij monumentale panden zijn het behalen van deze doelen soms een uitdaging. Om woningeigenaren een zet in de goede richting te geven, biedt de gemeente Arnhem daarom 25 energiescans aan eigenaren van een monumentale woning. De gemeente Arnhem draagt per scan 1008 euro bij aan de financiering van de energiescans (t.w.v. 1250 euro). Uw eigen bijdrage is dan nog maar 242 euro.

Energiescan

Met de energiescan brengen wij samen met de monumenteigenaar de duurzame ambities van het  historische pand in kaart. Hierbij houden we rekening met de kenmerken van het pand, het gebruik en de wensen. Hierbij worden meer dan 100 duurzame maatregelen onderzocht en worden de kansrijke maatregelen uitgewerkt de hand van vijf thema’s: isolatie, ventilatie, warmte, elektriciteit en water & groen. Deze maatregelen bundelen wij vervolgens in een adviesrapport. Daarnaast geven we in dit rapport een overzicht van de regelgeving die bij de geadviseerde maatregelen komen kijken en de mogelijkheden voor financiering of subsidies. Zo kunt u concreet aan de slag.

Voorwaarden

U kunt meedoen als u een particuliere eigenaar bent van een monumentale woning in Arnhem, die geregistreerd staat als rijks- of gemeentelijk monument.

Wilt u meer weten over de energiescans? Ga dan naar de website van Arnhem Aan en meld u aan voor de energiescans.

Recente berichten