Na de parade van tientallen futuristische Solar Boats, lanceerden duurzame ondernemers vandaag hun nieuwste initiatieven, waarmee de stad Amsterdam en de rest van Nederland de komende jaren verduurzaamd wordt. 

Zo werd ‘Foodlogica’ bekend gemaakt, waarmee vanaf nu biologisch voedsel op elektrische fietsen op zonne-energie door de hoofdstad rondgebracht wordt. Dit voorkomt CO2 uitstoot, opstoppingen in de binnenstad en vervuiling. De bedenkers maken zo handig gebruik van de fietscultuur waarmee de hoofdstad internationale faam geniet. Het ‘Pitch Festival’ van duurzame ondernemers van Rockstart, Oneplanetcrowd en De Groene Grachten werd gewonnen door ACE 1 Ultra-Clean Biomass Cookstove, een kookstel dat brandt op bijna alle biomassa. De in Amsterdam gelanceerde concepten zullen in heel Nederland uitgerold worden.

AMSTERDAM SOLAR BOAT PARADE 2014

 

 

De lanceringen waren onderdeel van de tweede editie van de Amsterdam Solar Boat Parade, een initiatief van wijlen Wubbo Ockels. Duizenden bezoekers zagen hoe de eeuwenoude grachten groen kleurden door een parade van tientallen futuristische boten op zonne-energie. Na races in Monaco en Friesland waren deze boten naar de Nederlandse hoofdstad gekomen om te inspireren voor een duurzame koerswijziging. Op de slalom en sprint bij de Westergasfabriek bleek de Solar Boat ‘FuriaOne’ de snelste op zonne-energie. Organisator Stichting De Groene Grachten zette zo het gedachtegoed van haar oprichter Wubbo Ockels voort. Zijn vrouw Joos Ockels gaf om 13.00 uur het startsein voor de parade, samen met goede vriend en duurzaamheidsicoon Maurits Groen.

Kortom, de tweede editie was een doorslaand succes! Heel veel dank aan een ieder die heeft bijgedragen aan het succes van de Solar Boat Parade. Tot volgend jaar!

 

 

Recente berichten