Beste lezer,

Wubbo Ockels, astronaut, duurzaamheidspionier en natuurkundige, overleed dit jaar op 18 mei op 68-jarige leeftijd. Op zaterdagmiddag 8 november 2014, op het Haarlemmerplein in Amsterdam, zullen wij deze bijzondere man op bijzondere wijze herdenken. We willen u graag uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

Als geen ander maakte Wubbo Ockels ons ervan bewust dat wij allen ‘Astronaut van Ruimteschip Aarde’ zijn. Dit deed hij onder andere met zijn Stichting De Groene Grachten, waarmee hij op inspirerende wijze naar de komende 400 jaar van de hoofdstad keek.

Vanwege zijn duurzame bijdrage hebben wij gezocht naar een gepaste manier om deze duurzaamheidspionier te herdenken. Geen bronzen standbeeld voor Wubbo, maar een iep, de doorzetter onder de bomen. Zo zal Wubbo toch de groene toekomst van Amsterdam kunnen meemaken. En zo zullen wij herinnerd blijven aan zijn missie, die nu in onze handen ligt.

Programma

Geheel in Wubbo’s stijl verzamelen we met familie, vrienden, collega’s, buurtbewoners en iedereen die aan wil haken om 15.00 uur op het Haarlemmerplein rond de Wubbo Boom, zoals we de iep inmiddels zelf hebben gedoopt. Hier zullen drie sprekers kort verhalen over hun ervaringen met Wubbo en zijn gedachtengoed.

  • Abdeluheb Choho, Wethouder Duurzaamheid, gemeente Amsterdam
  • Joos Ockels, Echtgenote van Wubbo Ockels
  • Marjan Minnesma, Vriendin van Wubbo, directeur Urgenda en bestuurslid De Groene Grachten

Daarna zullen we de Wubbo Boom op ludieke wijze onthullen en proosten we met z’n allen op Wubbo Ockels.

Wubbo’s tijd staat stil, maar wij gaan door. We zien u graag op 8 november tegemoet onder de Wubbo Boom.

Hartelijke groet,

Maurits Groen
Voorzitter Stichting De Groene Grachten
Mede namens de Gemeente Amsterdam

 

Recente berichten