Benieuwd hoe u uw energierekening verlaagt en uw energie duurzaam kunt opwekken? Of hoe u het comfort in uw woning kunt verbeteren? In de regio Zaanstreek-Waterland verloten wij 30 duurzaamheidsadviezen en worden diverse inloopspreekuren georganiseerd om u op weg te helpen.

30 gratis duurzaamheidsadviezen op maat
Wij verloten de komende tijd maar liefst 15 duurzaamheidsadviezen op maat en 15 energiescans in de regio Noord-Holland. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Meld u zich dan vóór 21 oktober aan voor een gratis duurzaamheidsadvies op maat. Dit kan door een vragenlijst in te vullen via www.waterland.nl/verduurzamen. De adviezen zullen dan in de komende maanden worden uitgevoerd.

Er zijn slechts twee voorwaarden om in aanmerking te komen:

  • U bent (particulier) eigenaar van een monumentale woning;
  • U heeft de ambitie om uw woning op korte termijn te verduurzamen.

Uit de aanmeldingen uit de regio worden in totaal 30 kandidaten geselecteerd, evenredig verdeeld over de verschillende gemeenten in de regio. U hoort in de loop van de maand november of u een gratis advies “gewonnen” heeft.

Inloopspreekuur
Ook organiseren we de komende maanden een aantal inloopspreekuren. Hier kunt u terecht met al uw vragen rondom het verduurzamen van uw woning en dan met name als het gaat om monumentale panden. Op het inloopspreekuur zijn zowel specialisten op het gebied van duurzaamheid als medewerkers op het gebied van monumentenzorg aanwezig. Het eerste spreekuren vinden plaats in het gemeentehuis van Monnickendam (Pierebaan 3):

  • Donderdag 18 oktober van 18.00 – 20.00.
  • Donderdag 15 november van 18.00 – 20.00.

U kunt hiervoor vooraf een tijdslot reserveren. Bent u geïnteresseerd in het maken van een afspraak? Neemt u dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via telefoonnummer (072) 743 39 56 of stuur een e-mail sturen met uw contactgegevens naar info@duurzaambouwloket.nl. Wilt u in uw contact refereren aan dit bericht en het project over ‘verduurzaming monumentale panden in de regio Zaanstreek-Waterland’? Contactpersoon voor de aanmeldingen is Raoul Santibanez.

De Groene Menukaart voor Waterland
Op deze website vindt u meer informatie over verduurzaming. De Groene Menukaart is bedoeld voor eigenaren van monumentale woningen en biedt inspiratie, voorbeelden en nuttige informatie om monumentale huizen te verduurzamen.

Recent Posts