SOLAR BOAT RACE

HÉT GROENE EVENT VAN AMSTERDAM

Op 22 augustus 2015 kleurde de NDSM-werf één zomerdag groen voor de Solar Boat Race. In deze speciale SAIL-editie hebben we, zoals beloofd, Wubbo’s gedachtegoed voortgezet. Het IJ werd voor 15.000 bezoekers omgetoverd in ‘Groene Oceaan’ tijdens SAIL Amsterdam 2015.

De Formule 1 onder de elektrische boten haalde de duurzame toekomst naar het heden. Een prachtige stoet futuristische solar boats scheurde in de jachthaven rond en aan wal was een Plein van de Toekomst met het nieuwste van het nieuwste op duurzaamheid.

“Duurzaamheid is niet minder, maar ánders en juist veel leuker!”
(Wubbo Ockels)

EEN IMPRESSIE

WAT WAS ER ZOAL TE DOEN?

Tijdens SAIL Amsterdam was de populaire NDSM-werf omgetoverd tot ‘Groene Oceaan’ van ‘duurzaamheid, innovatie & technologie’. De Groene Oceaan was daarmee het ideale toneel voor de derde editie van onze Solar Boat Race. Voor De Groene Grachten was het een groot genoegen de ‘Solar Boat Race, powered by B Corps’ dit jaar te organiseren. De race vond plaats in de jachthaven met een decor van o.a. Team Brunel/Volvo Ocean Race en Wubbo’s Ecolution. Zo inspireerde de Solar Boat Race op een bijzondere locatie bezoekers voor een glansrijke en vooral snelle duurzame toekomst.

De race in de jachthaven van de NDSM-werf bestond uit een slalom en sprint met 11 futuristische solar boats. Deze door studententeams zelfgemaakte boten kunnen een topsnelheid van 40 km/uur kunnen halen. Oud minister Jacqueline Cramer van het ministerie VROM reikte de prijs uit aan de winnaar van de race. Uiteraard waren ook Maurits Groen en Joos Ockels aanwezig op dit prachtige evenement. Aan wal kon je bovendien je groene hart ophalen op het Plein van de Toekomst met zo’n 30 duurzame koplopers die het nieuwste van het nieuwste op duurzaamheid laten zien.

22 AUGUSTUS 2015 TIJDENS SAIL AMSTERDAM

IN DE MEDIA

De Solar Boat Race trekt enorm veel bekijks. Duizenden toeschouwers bewonderden afgelopen jaren de stoet aerodynamische boten. Het opvallende contrast tussen de eeuwenoude grachtengordel en de gestroomlijnde zonneboten bleef ook bij de pers niet onopgemerkt. BBC, VARA, RTL, Parool, Iraanse televisie en vele andere media rapporteerden over de Solar Boat Race.

BBC News:

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

EEN INITIATIEF VAN

De Groene Grachten is organisator

PARTNERS

De hoofdsponsoren van de Solar Boat Race 2015:

HOST

Hosts van de ‘Groene Oceaan’

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Wij zijn trots dat deze B Corps de Solar Boat Race mogelijk maken: