OCKELS INNOVATION SPACE

GROENE INNOVATIE DOOR

SUCCESFORMULE VAN WUBBO OCKELS

Wubbo Ockels zei zelf altijd dat zijn werkelijke missie op aarde lag: “We zijn allemaal astronaut van ruimteschip aarde. De enige toekomst is een duurzame toekomst”. Zijn visionaire projecten zoals de Superbus, de Nuna en Ecolution inspireerden en brachten technologische doorbraken. Met de ‘Ockels Innovation Space’ zetten wij met De Groene Grachten zijn duurzame missie voort. In onze aanpak hanteren we Wubbo’s succesformule bestaande uit: aantrekkelijke icoonprojecten met jongeren en toegepaste innovatie.

ONZE SUCCESFORMULE BESTAAT UIT 3 ELEMENTEN

ICOONPROJECTEN

Op inspirerende locaties zoeken we naar nieuwe manieren om panden in Nederland te verduurzamen.

JONG TALENT

Jongeren zijn dé drijfveer achter onze innovatieve projecten.

INNOVATIE

Wij gaan op zoek naar baanbrekende toepassingen van nieuwe technologie en vernieuwende methodes.

WAT WE ZOAL DOEN

ROOFTOP REVOLUTION

ROOFTOP REVOLUTION

AMSTERDAM ROOFTOP SOLUTIONS

AMSTERDAM ROOFTOP SOLUTIONS

WORKSHOPS

WORKSHOPS

ZON OP DE ZWIJGER

ZON OP DE ZWIJGER

JONG TALENT

Wij nodigen voortdurend jonge studenten en young professionals uit om mee te werken aan onze projecten waar innovatie centraal staat. Dat kan in de vorm van een stage, afstudeeropdracht of werkervaringsplek. Na het invullen van het aanmeldformulier kan je worden uitgenodigd voor een gesprek of (bij meerdere aanmeldingen) een instroomdag. Dit is bedoeld als een wederzijdse kennismaking. Wij proberen een beeld te krijgen van jouw talent, je motivatie en je ontwikkelpunten. Dit zal gebeuren in de vorm van een gesprek en het doorlopen van een concrete case waar wij aan werken. Op basis daarvan besluiten wij of we een plek voor jou zien binnen onze organisatie. We verwachten dat jij ook kritisch naar ons toe bent. Is dit een organisatie die bij je past? Klikt het in de samenwerking? Stel ons vragen om te ontdekken of dit iets voor je is.

PARTNERS

De Ockels Innovation Space is gestart door een groep jonge mensen achter De Groene Grachten, een initiatief waar Wubbo Ockels in 2012 zelf de oprichter van was. Zij selecteerden vanaf het voorjaar 2014 uit bedrijven, kennisinstellingen en de top van duurzaam Nederland een groep die de grote uitdaging aandurft: een innovatieve aanpak vinden voor de verduurzaming van alle gebouwen in Nederland. Deze partners brengen ieder een puzzelstuk in van de totale opgave, om zo verschillende icoonprojecten te verduurzamen: van eeuwenoud grachtenpand tot duurzaam eiland of oude houtzagerij.

Heeft u duurzame innovatie hoog in het vaandel staan en ziet u aanknopingspunten voor een samenwerking? Voor meer informatie over onze partnerschappen kunt u contact met ons opnemen.

“WAT AL KAN, DOET IEDEREEN ZELF,

WAT NOG NIET KAN, DOEN WE SAMEN”