HET TEAM

0
JAAR VAN OPRICHTING
0
PROJECTEN AFGEROND
0
KOPJES KOFFIE VERDER

ONS TEAM

De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels. Een gedreven team van ingenieurs werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken, forten, studentenverenigingen, hofjes en woningen.

 • Suze Gehem
  Suze Gehem Mede-oprichter // Directeur

  Suze staat aan de wieg van De Groene Grachten. Ze is de drijvende kracht achter de organisatie. In 2015 werd ze verkozen tot Duurzame Bouwvrouw van het jaar, in 2016 stond ze in de Duurzame 100 van Trouw en in 2017 in de ABN AMRO Duurzame 50.

  Lees meer →

 • Ilse van den Berg
  Ilse van den Berg Duurzaam adviseur // Projectleider

  Ilse werkt aan allerlei duurzame trajecten, van het verduurzamen van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), tot complexe dak-projecten. Ook werkt ze aan de De Groene Menukaart voor heel Nederland.

 • Johan Zonderland
  Johan Zonderland Duurzaam adviseur // Projectleider

  Johan heeft een bouwtechnische achtergrond en heeft de afgelopen jaren diverse renovatieprojecten begeleid, van visievorming tot en met ingebruikname van deze gebouwen. Bij De Groene Grachten richt Johan zich met name op de implementatie van duurzame adviezen, zoals de uitvoerbegeleiding van studentenvereniging L.A.N.X. en Quickscans voor VvE’s.

 • Jille Koop
  Jille Koop Duurzaam adviseur // projectleider

  Jille tekent de verduurzamingsconcepten graag tot in detail uit. Hij werkt o.a. mee aan de Hermitage in Amsterdam en diverse woonpanden. Hiervoor werkte hij bij twee architectenbureau’s. 

 • Jasper Vis
  Jasper Vis Duurzaam adviseur // projectleider

  Voor Jasper is het ontwikkelen van energieconcepten zijn tweede natuur. Als technisch expert werkt hij de duurzame plannen graag in het laatste detail uit. Zo werkt hij aan het toekomstbestendig maken van een drietal forten.

 • Renske van den Berge
  Renske van den Berge Onderzoek

  Renske doet een uitvoerig onderzoek naar het optimaliseren van onze ‘customer journey’ en het uitbouwen van onze klantrelatie. Dit onderzoek voert ze uit vanuit de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

 • Vivian Gkerou
  Vivian Gkerou Chief Happiness Officer

  Vivian doet technisch onderzoek naar diverse duurzame maatregelen. Als ‘Chief Happiness Officer’ zorgt ze er tevens voor dat wij het gelukkigste bedrijf van Nederland blijven.

STICHTING

Naast de sociale onderneming ‘De Groene Grachten’ bestaat ‘Stichting De Groene Grachten’. Vanuit de Stichting doen we ideële projecten, waaronder een educatieprogramma voor kinderen over het verduurzamen van gebouwen.

 • Wubbo Ockels
  Wubbo Ockels Initiatiefnemer

  Wubbo Ockels wilde met De Groene Grachten laten zien dat zélfs grachtenpanden te verduurzamen zijn. Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal! Inmiddels is zijn idee uitgegroeid tot gezonde, snelgroeiende organisatie.

  Lees meer →

 • Maurits Groen
  Maurits Groen Voorzitter

  Maurits Groen is een van de meest bevlogen duurzame ondernemers van ons land. “Dit is de nieuwe generatie van deskundige, gedreven mensen die de transitie naar echte duurzaamheid vormgeeft. Vroeger werd duurzaam gezien als duur, vervelend en zuur. Deze jonge ondernemers pakken de problemen aan met élan, kundigheid en vrolijkheid.”, aldus Maurits.

 • Joos Ockels
  Joos Ockels Secretaris / Penningsmeester

  Joos Ockels is secretaris-penningmeester. “Elke kleine stap heeft betekenis, als je ‘m maar in de goede richting zet. Hier staat een nieuwe generatie die niet wacht op de politiek, maar gewoon actie wil. Ik vind het geweldig om te zien hoe ‘De Groene Gasten’ het gedachtengoed van Wubbo doorzetten.”

OOK BIJ ONS AAN DE SLAG?